Cel mai important muzeu din Brazilia a fost mistuit de un incendiu. Pagubele nu pot fi estimate

000_18t2uk.jpg

Muzeul Naţional din Rio de Janeiro a fost distrus de un incendiu izbucnit duminică seara
foto: AFP

Cel mai vechi şi important muzeu de istorie şi ştiinţă din Brazilia a fost cuprins de un incendiu mistuitor. Se crede că mare parte a colecţiei a fost distrusă, iar pagubele nu pot fi estimate.

Incendiul de la Muzeul Naţional din Rio de Janeiro a început după ce ultimii vizitatori au părăsit clădirea duminică (2 septembrie) şi a continuat pe tot parcusul nopţii. Nu există victime, dar pierderile culturale şi istorice nu pot fi estimate, conform theguardian.com. 

Nu se ştie de la ce a pornit focul. "E cel mai mare muzeu de istorie din America Latină. Avem colecţii foarte importante, de peste 100 de ani", a spus unul dintre directorii muzeului, Cristiana Serejo. Potrivit Marinei Silva, fost ministru al mediului, focul este ca "o pierdere de memorie pentru Brazilia".

Impresionanta colecţie a muzeului cuprindea artefacte romane şi egiptene, fosile de dinozauri şi un meteorit găsit în 1784, dar şi un schelet vechi de 12.000 de ani, cel mai vechi din Americi. O parte se află în altă clădire, dar se crede că cea mai mare parte din artefacte a fost distrusă. 

"E o catastrofă incredibilă. E moştenirea de 200 de ani a ţării. E cultura ei, educaţia ei", a declarat un alt director al muzeului, Luiz Duarte. 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1