Cehia reintră în stare de urgență din cauza pandemiei! Doar Spania are o rată de infectare mai mare

cehia-parc.jpg

cehia parc
Numărul îmbolnăvirilor din Cehia se află pe o panta ascendentă
Sursă foto: EPA-EFE

Cehia intră din nou în stare de urgenţă din cauza epidemiei de Covid 19. Cehii sunt pe locul doi la nivel european, după Spania, ca număr de infecții raportat la suta de mii de locuitori.

Republica Cehă este din nou în stare de urgenţă după ce autorităţile au înregistrat aproape 18.000 de cazuri de infectare cu virusul SARS CoV-2 în ultima săptămână, scrie Deutsche Welle. De asemenea, Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) a anunțat că rata de incidenţă din Cehia ajunge la 303,3 infecţii per 100.000 de locuitori în ultimele două săptămâni. Doar Spania, cu 319,3 infecții, a raportat o rată mai mare în aceeaşi perioadă de timp, potrivit Hotnews.ro. 

Frontierele ţării vor rămâne deschise, însă numărul participanților la adunările sociale va fi limitat la 10 oameni în interior şi la 20 de oameni în exterior. Mai mult decât atât, întrecerile sportive se ve vor desfășura fără public. 

coronavirus-romania.jpg

coronavirus
Sursă foto: Arhivă Click!

Madrid, prima capitală europeană care a reintrat în carantină

Noile restricţii pe care locuitorii Mardridului trebuie să le resptecte nu sunt la fel de stricte cum au fost cele instituite în luna martie, când spaniolii nu-şi mai puteau părăsi locuinţele decât în câteva situaţii bine precizate. Conform noii decizii a Ministerului Sănătăţii barurile şi restaurantele se vor închide la ora 23:00, nu la ora 01:00, așa cum funcționau înainte de reintroducerea stării de urgență. De asemenea, capacitatea restaurantelor, magazinelor şi sălilor de fitness va fi redusă la jumătate. 

Loading...
 
 

Citește și

  • pacient cu coronavirus la terapie intensiva

    Maladia a făcut peste două milioane de morţi şi a contaminat peste 100 de milioane de persoane în lume de când biroul OMS din China a anunţat apariţia primului caz de coronavirus, în decembrie 2019. Statele Unite sunt cea mai afectată naţiune din lume, cu peste 25 de milioane de cazuri.

  • coronavirus romania

    Cercetătorii continuă să studieze noul virus, care se manifestă în întreaga lume. Un studiu recent al oamenilor de știință oferă informații despre cei care poartă virusul, însă sunt asimptomatici. Studuiul efectuat pe 303 persoane din Coreea de Sud arată că 29% dintre persoanele infectate cu coronavirus nu au prezentat niciodată simptome, dar au purtat aceeași cantitate de virus ca persoanele simptomatice.