Cea mai tare meserie din lume! Femeia asta e plătită să sperie porumbeii pentru pozele turiștilor

Ultima actualizare:

    Noon, de 30 de ani, flutură un steag alb pentru a goni porumbeii prin fața obiectivului foto
Noon, de 30 de ani, flutură un steag alb pentru a goni porumbeii prin fața obiectivului foto

Cea mai tare meserie din lume o are Noon, o femei de aproape 100 de kilograme, care stă cât e ziua de lungă la Poarta Tha Pae, din Chiang Mai, Thailanda. Femeia de 30 de ani flutură un steag alb pentru a speria porumbeii în momentul în care turiștii își fac poze pentru rețelele de socializare. Noon este plătită cu un dolar pentru o fluturare și are zile când încasează doar 16 dolari. Câștigul ei lunar este de 500 - 1.000 de dolari și toți banii se duc pe educația fetei ei.

Aceasta e partea care nu se vede pe Instagram sau Facebook! Noon, o femeie în vârstă de 30 de ani din orașul Chian Mai, din Thailanda, care sperie porumbeii pentru turiști. Ea este plătită pentru o fluturare de steag cu sume cuprinse între un dolar și 1,5 dolari. Sute de mii de turiști ajung anual la Poarta Tha Pae și peste 70% dintre ei apelează la Noon pentru a ridica porumbeii în aer pentru fotografia perfectă. În plus, Noon este angajată de tinere cupluri care vin aici să facă poza emblematică din ziua cununiei.

Noon este plătită cu un dolar pentru o fluturare de steag

Noon este supranumită ”femeia cu porumbei” pentru că în cei trei ani de când își face veacul la Poarta Tha pae, din orașul cu 148.000 de locuitori Chiang Mai, a stabilit o legătură profundă cu păsările. Ea le dă să mănânce și tot ea îi face să zboare pentru fotografii. Și pentru că în principiu, poarta medievală este un banal zid de cărămizi, care nu impresionează prea tare, efectul ”magic” al pozelor este dat de porumbei. Pentru acest ”ingredient” estetic Noon primește câte un dolar pentru fiecare fluturare de steag alb.

Citește și: 

Care vor fi meseriile viitorului. Unele nici nu s-au inventat încă

Jos pălăria în fața lor! Acești oameni au curajul să-și schimbe meseria la 50 de ani

De ce a devenit ”femeia cu porumbei”?

Jurnaliștii de la ”New Zealand Herald” au discutat cu Noon și au aflat care este motivul pentru care a început să sperie porumbeii. Are o fiică în ciclul primar și toți banii pe care îi câștigă, îi cheltuiește pe chirie, mâncare și educația fetei. Femeia în vârstă de 30 de ani a explicat că are zile în care pleacă acasă cu doar 16 dolari. Însă atunci când este sezon turistic și orașul e plin de vizitatori, venitul ei ajunge și la 1.000 de dolari. Strânge banii pentru că se teme pentru viitorul fiicei ei, pe care o crește singură. Dacă se îmbolnăvește și nu ajunge la serviciu, micuța nu are ce mânca, iar gândul acesta o îngrozește.

image
image
image
image
image
image
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net