Cea mai scumpă vacanţă din lume a costat 100.000.000 $

Ultima actualizare:

    Regele a venit cu două aeronave regale la bordul cărora s-au aflat 1.000 de oameniFoto: AFP
Regele a venit cu două aeronave regale la bordul cărora s-au aflat 1.000 de oameniFoto: AFP

Este uluitor! Când regele unei ţări în care salariul mediu e de 33.000 $ pe an pleacă în vacanţă, aceasta e un spectacol desăvârşit. Ia cu el 459 de tone de bagaje, 1.000 de supuşi şi 200 de limuzine blindate.

Regele saudit Salman bin Abdulaziz al Saudbegan şi-a făcut concediul în Tanger, Maroc. A închiriat un întreg palat pentru el şi mai multe apartamente în hotelurile de lux din zonă. A fost păzit de 10.000 de agenţi de pază şi a contribuit la bugetul ţării cu 1,5% din încasările anuale. Şi asta pentru că nota de plată a concediului a fost de 100 de milioane de dolari. Regele Salman, în vârstă de 81 de ani, are o avere estimată la peste 1,3 miliarde de dolari. Însă întreaga familie regală are în conturi peste 25 de miliarde de dolari, conform Forbes din 2016.

Când a aterizat pe aeroportul Battouta, regele a fost întâmpinat de premierul marocan Saadeddine Othmani. Pe durata şederii, regele şi cei 25 de prinţi, dar şi restul invitaţilor familiei regale saudite s-au bucurat de bunătăţile halal gătite de cei 150 de chefi aduşi din toate colţurile lumii special pentru acest eveniment. Fructe exotice au fost comandate cu o lună înainte şi ţinute în compartimente frigorifice speciale pentru a fi siguri că regelui nu îi lipseşte nimic pe durata şederii. Regele Salman este supranumit “Domnul Orice” pentru că îşi permite orice există pe lumea asta.


    A fost păzit pe durata şederii de 10.000 de agenţi Foto: AFP
A fost păzit pe durata şederii de 10.000 de agenţi Foto: AFP

Special pentru el, palatul din Tanger a fost înconjurat cu un zid de 1.500 de metri şi păzit inclusiv de 30 de membri ai gărzii regale marocane. Regele Salman a dispus, în iunie, ca urmaşul la tron să fie Mohammed bin Salman, de 31 de ani, fiul său. El vrea astfel ca generaţia tânără a Arabiei Saudite să fie reprezentată la nivel înalt.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net