Cea mai mare piață de carne de câine din Coreea de Sud, închisă înaintea Olimpiadei de iarnă

Ultima actualizare:

    Cea mai mare piață de carne de câine din Coreea de Sud a fost închisăFoto: Twitter
Cea mai mare piață de carne de câine din Coreea de Sud a fost închisăFoto: Twitter

Cu aproape un an înainte de începerea Jocurilor Olimpice de iarnă care se vor ține în Coreea de Sud, autoritățile au decis închiderea celei mai mari piețe de carne de câine. Această afacere a atras în ultimul timp numeroase critici internaționale, dar și cei implicați în comerțul cu carne de câine sunt nemulțumiți.

S-au tras obloanele în piața Moran din Seongnam (Coreea de Sud), care anual vinde peste 80.000 de câini, vii sau morți, ceea ce reprezintă o treime din consumul total de carne de câine din Coreea de Sud, precizează The Guardian, potrivit surselor locale de presă.

Luni, 27 februrie, autoritățile au început să mute cuștile cu câini vii și instalațiile de măcelărie. Decizia a fost luată în mod oficial în urma plângerilor cu privire la condițiile groaznice în care sunt ținute animalele și a faptului că sunt sacrificate prin electrocutare, spânzurare sau prin bătăi crunte. De asemenea, zgomotul și mirosul neplăcut de la cadavrele câinilor au stârnit nemulțumirea localnicilor.

Deși inițial au fost cu toții de acord, acum, 22 de vânzători de carne de câine s-au arătat nemulțumiți de inchiderea pieței, cerând compensații pentru pierderea afacerilor. „Aproape 80% dintre clienții noștri cumpără carne proaspătă de câine, deci ce ne vom face atunci când nu le vom mai putea furniza? Ne va plăti guvernul?”, a declarat nemulțumit unul dintre vânzători.

Autoritățile din Seongnam i-au asigurat pe afacerițti că vor fi recompensați financiar și îi vor ajuta să-și deschidă o nouă afacere într-o altă piață, dar nu una cu carne de câine. Potrivit statisticilor, 892.000 de câini au fost ținuți captivi în peste 100 de ferme în 2010. De asemenea, conform tradiției coreene, consumul de carne de câine poate îmbunătăți virilitatea masculină și combate unele boli și oboseala în special în lunile de vară.

În ciuda faptului că doar un mic procent din totalul populației Coreei de Sud consumă carne de câine, mii de restaurante și centre comerciale cu alimente sănătoase vând carne canină sub diverse preparate culinare precum supe sau tocane.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net