Cea mai bătrână femeie din lume a împlinit 117 ani. Secretele longevităţii

Ultima actualizare:

    Misao Okawa a împlinit 117 anifoto: Getty
Misao Okawa a împlinit 117 anifoto: Getty

Cea mai bătrână femeie din lume, Misao Okawa din Japonia, a aniversat miercuri împlinirea a 117 ani. Deşi e una dintre cele mai în vârstă persoane din lume, ea insistă că nu e mare lucru că a ajuns la această vârstă.

Okawa va împlini joi, 5 martie, onorabila vârstă, dar a marcat evenimentul cu o zi mai devreme într-un kimono roz, la azilul său. 

Întrebată cum se simte la 117 ani, ea a spus simpul că "pare destul de puţin timp", dar a adăugat că e foarte fericită, conform huffingtonpost.com. 

Okawa e una dintre cele cinci persoane născute în anii 1800 care încă trăiesc azi, potrivit datelor oficiale. Predecesoarea ei era tot din Japonia. Conform estimărilor, în Japonia trăiesc 58.000 de centenari, cel mai mare număr din întreaga lume. Se crede că dieta bogată în soia şi soarele din belşug ajută la longevitatea japonezilor. 

Okawa spune că dieta bogată, somnul de opt ore pe noapte şi faptul că a ştiut să se relaxeze au ajutat-o să ajungă la această vârstă. Însă şi ea recunoaşte că nu ştie mereu cum a reuşit această performanţă. 

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net