Ce titlu regal va purta Meghan Markle după ce se va căsători cu prințul Harry

Ultima actualizare:

    Meghan și Harry se vor căsători pe 19 mai Foto:Hepta
Meghan și Harry se vor căsători pe 19 mai Foto:Hepta

Actriţa americană Meghan Markle va primi după căsătoria cu prinţul Harry, programată pe 19 mai, numele de familie Mountbatten-Windsor şi, cel mai probabil, un titlu de ducesă, potrivit presei internaţionale.

Numele de familie le reflectă pe cel al reginei Elizabeth a II-a şi cel al prinţului consort Philip, potrivit unei decizii luate de suverană în 1960, informează walesonline.co.uk. "În 1960, regina şi ducele de Edinburgh au decis ca descendenţii lor să se distingă de restul familiei regale, Windsor fiind numele de familie utilizat de toţi descendenţii necăsătoriţi, femei şi bărbaţi, ai regelui George al V-lea. S-a stabilit atunci în consiliu secret ca descendenţii reginei, alţii decât cei care poartă apelativul «alteţă regală» şi titlul de prinţ/ prinţesă şi descendentele care se căsătoresc, să poarte numele de Mountbatten-Windsor", se arată pe site-ul oficial al familiei regale britanice. Cei care sunt specialiști în eticheta Casei Regale a Marii Britanii au declarat că Meghan va primi un titlu de ducesă din partea reginei, în timp ce prințul Harry va primi titlul de duce de Sussex.

Experta în eticheta regală, Marlene Koenig a vorbit despre cum se vor semna Harry și Meghan în documente. "După ce se vor căsători, Meghan va semna doar cu prenumele său, la fel o va face și Harry, căci membrii Familiei Regale nu folosesc numele de familie atunci când semnează acte oficiale".

Prinţul Harry, nepotul reginei Elizabeth a II-a, al cincilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, şi actriţa Meghan Markle se vor căsători pe 19 mai, la castelul Windsor, reşedinţă regală de peste 1.000 de ani.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net