Ce s-a întâmplat de fapt la Köln? Jocul de-a violul, popular la arabi

Ultima actualizare:

    Agresiunile sexuale s-au desfășurat în fața gării centrale din orașul german Kölnfoto: AFP
Agresiunile sexuale s-au desfășurat în fața gării centrale din orașul german Kölnfoto: AFP

Adevărul despre agresiunile sexuale din Köln din noaptea de Revelion este departe de a fi elucidat. După ce autoritățile au încercat să ascundă informații importante despre incidentele în care au fost implicați mai mulți imigranți sosiți în ultimele luni în Germania, ultimele rapoarte oficiale arată asemănări izbitoare între modul de operare al atacatorilor și un joc popular în țările arabe, ”taharrush gamea”, o combinație de violențe sexuale și tâlhării în grup.

”Jocul de-a violul” sau hărțuirea sexuală colectivă a femeilor este o practică obișnuită în țările arabe. Pe scurt, bărbații se împart în două grupuri, unul al atacatorilor, celălalt al presupușilor apărători ai victimelor și se iau la întrecere, în tot acest timp atingând zonele intime ale femeilor agresate și tâlhărindu-le.

Asta pare să se fi întâmplat în noaptea de Revelion în Köln, dacă urmărim rezumatul faptelor din raportul oficial publicat de cotidianul german Bild, citat de Hotnews. Lista este lungă și repetitivă. Printre victime se numără și 10 bărbați, însă restul, până la 114, sunt femei care povestesc că au îndurat același timp de agresiune: un amestec de infracțiuni minore, cum ar fi furtul telefoanelor mobile, și hărțuirea fizică.

Faptele sunt rezumate de fiecare dată în câteva rânduri și redau o noapte întreagă de haos: primele atacuri au fost semnalate în jurul orei 19:00, iar ultimele la ora 8:00:

  • "21:45, victima a fost prinsă de tot corpul de mai mulți indivizi"
  • "22:45, două victime, prima a fost prinsă de părțile intime, celei de-a doua i s-a smuls și geanta"
  • "23:30, geanta victimei a fost smulsă, un grup de arabi a fost văzut"
  • "23:30, victima a fost înconjurată de mai mulți indivizi, a fost atinsă pe fesieri, i-a fost furată geanta"
  • "00:30, în timp ce trecea printr-un grup de indivizi, victima a fost prinsă de fesieri, pe sub fustă și prin lenjeria intimă. Au încercat să îi fure geanta"
  • "00:30, un bărbat și o femeie, un grup de 20 de indivizi (nord-africani) au prins victimele, le-au tras de pantaloni. Un portofel a fost furat"
  • "1:00, trei victime, înconjurate de un grup de nord-africani. Au fost prinse de părțile intime, de sâni și de pantaloni. Telefoanele mobile au fost furate. Tentativa de a fura o geantă din mână"
  • "1:30, victima a trecut printr-un grup de 50 de persoane. A fost apucată de fesieri și pe sub tricou. Telefonul mobil a fost furat"
  • "5:30, un individ a abordat o victimă spunandu-i «tu, sexy» și a atins-o".

După 1 ianuarie, au fost depuse 500 de plângeri prinvind incidentele din acea noapte. Un marocan în vârstă de 19 ani a fost arestat în legătură cu atacurile de Revelion, la care ar fi participat aproximativ 1.000 de bărbaţi în faţa principalei gări din Köln. Poliţia examinează de asemenea reclamaţiile care vizează alţi 19 suspecţi identificaţi. Majoritatea agresorilor ar fi de origine nord-africană sau arabă.

O jurnalistă, atacată în același fel în Piața Tahrir din Cairo

Un exemplu de "taharrush gamea" este cazul jurnalistei Lara Logan, violată în piața Tahrir din Cairo, în februarie 2011, în timp ce filma pentru un material despre înlăturarea președintelui Hosni Mubarak.Logan, corespondenta postului de televiziune CBS, a povestit ulterior că se afla în piața Tahrir din Cairo, centrul mișcării de protest care a condus la înlăturarea regimului Mubarak de la putere, când ambianța din jurul său s-a schimbat brusc și a fost imediat îndepărtată de restul echipei. "Pentru o perioadă foarte lungă, ei m-au violat cu mâinile", a declarat jurnalista, care estimează că agresiunea a durat aproximativ 40 de minute și a fost comisă de un grup format din 200-300 de bărbați. Agresorii nu s-au oprit decât la intervenția unui grup de femei din rândurile protestatarilor și a circa 20 de militari egipteni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net