Ce l-a oprit pe unul dintre teroriști să detoneze bomba pe stadion

Ultima actualizare:

    Unul dintre teroriști a vrut să intre pe Stade de France, dar a fost oprit de forțele de ordineFoto: AP
Unul dintre teroriști a vrut să intre pe Stade de France, dar a fost oprit de forțele de ordineFoto: AP

Inima Europei a fost zguduită de șase atentate teroriste, vineri (13 noiembrie). Bilanțul provizoriu al atacurilor de la Paris a ajuns la 129 de morți și 350 de răniți. Numărul victimelor ar fi fost și mi mare dacă paznicii nu l-ar fi oprit pe unul dintre teroriștii sinucigași, chiar la intrarea în stadion, unde se juca un amical între Franța și Germania, și unde era prezent președintele francez François Hollande .

Un paznic care lucra în tura de noapte atunci când s-a dezlănțuit iadul în Paris a mărturisit că teroristul care voia să intre pe stadion avea bilet la meci. Jihadistul a încercat să intre pe Stade de France la 15 minute după începerea meciului, potrivit mic.com.

Dacă bărbatul ar fi reușit să intre pe stadion s-ar fi aruncat în aer și ar fi provocat sute, poate mii de morți. Alți doi teroriști s-au aruncat în aer în apropiere de Stade de France. Președintele François Hollande asista la meciul amical dintre Franța și Germania atunci când au avut loc atentatele. Acesta a fost evacuat rapid de pe stadion și dus la un loc sigur. Pe stadion erau zeci de mii de oameni care s-ar fi călcat în picioare încercând să se salveze, dacă teroristul ar fi reușit să-și ducă planul până la capăt.

La sala Bataclan, unde concerta formația americană Eagles of Death Metal, teroriștii au luat ostatici și i-au executat, apoi s-au aruncat în aer.  Alți oameni au fost împușcați la două restaurante și în plină stradă. Este un atac fără precedent, care a fost revendicat de către gruparea teroristă ISIS. Autoritățile franceze nu știu nici acum numărul exact al teroriștilor care au comis atentatele de vineri seară (13 noiembrie). Cert este că șapte jihadiști s-au aruncat în aer, iar al optulea a fost ucis de către polițiști.

Președintele François Hollande a decretat trei zile de doliu național și a anunțat că Franța va fi nemiloasă, după aceste atentate.

Atentatele de la Paris, în imagini

image
image
image
image
image
image
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net