Ce l-a făcut pe teroristul din Nisa să recurgă la actul criminal

Ultima actualizare:

    84 de oameni au fost uciși în urma atentatului de la NisaFoto AP
84 de oameni au fost uciși în urma atentatului de la NisaFoto AP

Teroristul care a ucis 84 de persoane după ce a intrat cu un camion încărcat cu arme în mulțimea de oameni chiar de Ziua Națională a Franței, este bine cunoscut de poliția franceză pentru acțiunile sale criminale.

Mohamed Lahouaiej Bouhlel (31 de ani) este de origine tunisiană și se crede că a intrat în depresie după ce soția sa l-a părăsit; deținea pașaport pentru Franța și a avut de mai multe ori probleme cu legea, după cum relatează Telegraph.co.uk. 

Printre victime se numără și zece copii, dar medicii se așteaptă ca numărul morților să crească întrucât foarte mulți se află în stare gravă. În urma investigațiilor, cel mai recent moment în care Bouhlel a avut probleme cu legea a fost chiar în luna martie a acestui an când a fost găsit vinovat pentru comportament violent. Chiar și așa, nu s-a găsit că ar fi avut vreo legătură cu grupările teroriste și nici nu se afla sub supraveghere. 

Vecinii îl descriu pe Bouhlel ca fiind un "singuratic ciudat", tată a trei copii care a fost recent părăsit de soție. Despărțirea părea că l-a dărâmat psihic. "Locuia singur. Vorbea puțin cu cei din jur și nu era prea politicos. Nici ușa nu ți-ar fi ținut-o deschisă." 

După ce polițiștii l-au împușcat mortal chiar în cabina camionului, i-au găsit apoi buletinul în mașina cu ajutorul căreia a ucis atâtea persoane. El a condus camionul în zig-zag prin mulțimea adunată să admire spectacolul de artificii pentru a ucide cât mai mulți oameni. În mașină au fost găsite un pistol, o altă armă de foc mai mare și numeroase alte arme și grenade false. 

Incidentul a șocat întreaga Europă; Noul prim-ministru al Marii Britanii, Theresa May, a declarat că Regatul Unit trebuie să-și intensifice acțiunea de combatere a comportamentelor violente și să prevină astfel de atacuri teroriste.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net