Ce este Clorochina, medicamentul care ar putea trata pacienții cu Coronavirus. America a decis să-l foloseasacă la scară largă

medicament_clorochina_sursa_foto_farmacis.jpg

cutie-medicament-clorochina
Clorochina este un medicament antimalarie care are rezultate spectaculoase, spun experții americani și francezi,în tratarea cazurilor de Covid-19

Clorochina este un medicament împotriva malariei care va fi folosit în SUA pentru tratarea noului tip de coronavirus. Donald Trump a declarat, săptămâna trecută, că acest medicament va fi produs la scară largă și va fi distribuit pe întreg teritoriul Americii. Eficacitatea clorochinei este recunoscută și de către unul dintre cei mai mari specialiști în boli infecțioase din Franța, Didier Raoult, Directorul Institutului Spitalului Universitar pentru Infecții Mediteraneene din Bouches-du-Rhone.

Satele Unite au aprobat folosirea unui medicament antimalarie care ar putea pune capăt pandemiei de coronavirus. Donald Trump a afirmat săptămâna trecută că în urma testărilor efectuate, rezultatele sunt încurajatoare, motiv pentru care s-a decis producerea și administrarea sa la scară largă. „Putem face acest medicament disponibil imediat”, a asigurat șeful de la Casa Albă.

Clorochina. Medicamentul este testat și în Franța

Vești bune vin și din Franța. Didier Raoult, Directorul Institutului Spitalului Universitar pentru Infecții Mediteraneene din Bouches-du-Rhone, specialist în boli infecțioase tropicale emergente, este și el de părere că Clorochina, cunoscută și sub denumirea de Nivaquine, este un tratament eficace împotriva pneumoniei virale. El a declarat recent că medicamentul, un antimalarian cunoscut și folosit de zeci de ani, este, în prezent, cel mai eficient remediu pentru tratarea pacienților cu Covid-19. După șase zile de la administrarea medicamentului la pacineții cu Covid-19, doar 25% dintre aceștia mai purtau virusul, în timp ce 90% dintre cei care nu au primit acesttratament erau încă pozitivi. Deși afirmațiile medicului sunt controversate iar mulți colegi de breaslă nu au luat în serios rezultatele studiilor sale terapeutice, ministrul sănătății, Olivier Veran, a anunțat, sâmbătă, 21 martie, că acesttratament va fi testat la o scară mai mare.

Ce este Clorochina, medicamentul care ar putea trata pacienții cu Covid-19

Potrivit docționarului medical, clorochina este un medicament utilizat în tratamentul și prevenirea malariei, în tratamentul poliartritei reumatoide și al lupusului eritematos diseminat. Clorochina se administrează pe cale orală sau injectabil, iar printre efectele adverse care pot apărea după un tratament îndelungat sunt tulburările oculare. Clorochina mai este cunoscută și sub denumirea de Plaquenil. Acest medicament conține o substanță activă numită sulfat de hidroxiclorochină și acționează prin reducerea inflamației la persoanele cu boli autoimune, afecțiuni în cadrul cărora propriul sistem imunitar atacă organismul din greșeală sau malarie.

 

Citește și: 

Klaus Iohannis, mesaj pentru români: "Vom lua măsuri și mai dure pentru limitarea răspândirii virusului"

Cinci români au murit de coronavirus! Patru dintre victime au peste 70 de ani

 

Loading...

Citește și

  • Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a transmis un set noi de reguli ce trebuie respectate de slujitorii bisericii si de enoriași in conditiile epidemiei de coronavirus

    În condițiile speciale ale epidemiei de coronavirus și al Ordonanțelor militare date în cadrul stării de urgență existente în România, Biserica strămoșească se adaptează acestei situații. Și, în mod excepțional, Sfântul Sinod a elaborate un set de reguli pentru slujitorii bisericii, dar și pentru enoriași pentru perioada următoare, reguli ce nu înseamnă decât că viața bisericească și credința oamenilor trebuie să rămână vie, indiferent de forma în care ele se manifestă în această perioadă dificilă.

  • O femeie, fotografiată plimbându-și câinele pe o stradă din Italia, în plină criză epidemică de coronavirus

    În timp ce un număr semnificativ de țări europene încearcă să aplice măsuri împotriva răspândirii noului coronavirus, în Italia numărul morților crește pe zi ce trece. Doar în ultimele 24 de ore, au murit peste 600 de oameni, iar medicii se tem că cifrele vor crește, în pofida faptului că țara se află în carantină totală de pe 9 martie.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1