Ce destin trist a avut familia lui Kate Middleton! Ducesa, emoționată până la lacrimi de o telegramă

kate_middleton_scrisoare.png

kate middleton
Kate Middleton citește cu atenție o telegramă scrisă despre unul din unchii săi care a murit în timpul Primului Război Mondial
Getty Images

Puține familii au suferit o pierdere la fel de mare ca cea care a avut s-o îndure Francis Lupton în timpul celei mai sângeroase lupte din Primul Război Mondial, bătălia de pe Somme.

Toți cei trei fii ai săi, Francis Lupton Jr., Maurice Lupton și Lionel Lupton au plecat să lupte pentru Regele Marii Britanii și pentru țară și nu s-au mai întors. Ieri, nepoata lui Francis Lupton, Kate Middleton, a efectuat o vizită la Muzeul Imperial de Război din Londra și a avut ocazia să lectureze câteva dintre scrisorile unchilor săi, scrise de pe front.

Cu câteva zile înainte de centenarul Armistițiului, Ducesa de Cambridge a fost ieri la Muzeul de Război Imperial - la cererea ei. Cu numai o lună în urmă, muzeul a primit un pachet de scrisori de la cineva apropiat din familia sa. Crescută cu poveștile impresionante despre cei trei unchi ai săi, Kate și-a dorit neapărat să vadă aceste documente. Interesant este că Ducesa nu văzuse niciodată fotografiile celor trei unchi ai săi - Francis, Maurice și Lionel Lupton - până ieri după-amiază. 
Cu multă emoție, Kate a apucat să citească și o telegramă semnată de Richard Noel Middleton, soțul lui Olive, sora cea mare a celor trei unchi ai săi. El lupta în aceeași parte a Frontului de Vest ca cel mai în vârstă Lupton, Francis. La un moment dat, în 1917, află o veste devastatoare: cumnatul său dispăruse. Richard a plecat să-l caute și, în tot haosul, i-a găsit trupul neînsuflețit. Apoi, a avut sarcina de a confirma moartea lui într-o telegramă trimisă către familie în februarie 1917: "Veste rea. Corpul lui Francis a fost găsit. A fost omorât instantaneu de o bombă.”

Ducesa a fost vizibil emoționată la citirea scrisorilor. „Totul este atât de trist”, a fost auzită, spunând aceste cuvinte cu o voce foarte joasă.

Loading...

Citește și