Ce avere ar avea „cel mai sărac președinte din lume”

Ultima actualizare:

    Robert Mugabe e considerat de soție, "cel mai sărac președinte din lume"Foto: Getty
Robert Mugabe e considerat de soție, "cel mai sărac președinte din lume"Foto: Getty

Este cel mai longeviv președinte din Zimbabwe, conducând țara în stil dictatorial, dar a stârnit reacția Armatei după ce l-a demis din funcție pe vicepreședinte. Averea sa este cu adevărat impresionantă, dar a fost considerat „cel mai sărac președinte din lume”.

Robert Mugabe (95 de ani) și familia sa au încercat să ascundă mereu valoarea reală a averii pe care o dețin, dar banii lor tot au ieșit la iveală, mai mult sau mai puțin discret, conform The Guardian. Un moment plin de ipocrizie a avut loc în 2014, când soția liderului din Zimbabwe, Grace Mugabe, a invitat mai mulți susținători din interior ai regimului la complexul lor rezidențial din Mazowe. Aici, ea a încercat să-i convingă pe invitați că toate bârfele despre averea impozantă a familiei prezidențială sunt pure ficțiuni, dar cuvintele sale erau contrazise de opulența complexului care însuma nu mai puțin de 30 de vile de lux care aparțineu, desigur, cuplului prezidențial:

„Suntem binecuvântați s- îl avem pe Baba Mugabe (Tata Mugabe, apelativ de alint, n.r.). el este cel mai sărac președinte din lume, niciodată nu l-am văzut cerând bani cuiva”, încerca să-i convingă Grace Mugabe pe invitați. În mod ironic, deși considera că are o familie „săracă”, soției președintelui i-au fost atribuite diverse porecle care nu te-ar fi trimis deloc cu gândul la o situație materială modestă, fiind denumită „Întâia Cumpărătoare” sau „Gucci Grace”.

Un al scenariu dubios l-a reprezentat căsătoria fiicei lor, Bona, fotografilor fiindu-le interzis să furnizeze presei imagini care să conțină în fundal vreunul dintre cele 30 de imobile luxoase. Potrivit unor informații dezvăluite în urmă cu câțiva ani de WikiLeaks, averea președintelui s-a ridica undeva la un miliard de lire, bani care, desigur, nu se află depuși, în totalitate, în Zimbabwe, ci prin conturi secrete în Elveția, în Bahamas sau prin castelele din Scoția.

La începutul acestui an, fiul cel mai tânăr al președintelui se lăuda pe contul său de Instagram cu un ceas de mână de o valoare impresionantă: „60.000 de dolari la încheietura mâinii, când tatăl tău conduce întreaga țară.”

Robert Mugabe și familia prezidențială a fost arestat la domiciliu de liderii Armatei, după ce aceasta a intervenit în forță, ocupând sediul televiciunii naționale. Reacția Armatei a survenit după ce Mugabe l-a demis din funcție pe vicepreședintele Emmerson Mnangagwa (75 de ani). Înlăturarea lui din cercurile puterii nu a fost privită cu ochi buni deoarece este fost luptător pentru obținerea independenței și se preconiza că urma să-i succeadă lui Mugabe la conducerea țării.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net