Caz șocant în China! Un canadian a fost condamnat la moarte din cauza traficului de droguri

Ultima actualizare:

    Un al treilea canadian a fost condamnat la moarte în China Sursă foto: Gettyimages
Un al treilea canadian a fost condamnat la moarte în China Sursă foto: Gettyimages

Un tribunal chinez a anunțat vineri că a condamnat la moarte un cetățean canadian pentru transportul și producerea de droguri, acesta fiind al treilea canadian care primește pedeapsa capitală pentru acuzații privind traficul de substanțe interzise.

Acest cetăţean canadian, identificat sub numele de Xu Weihong, era judecat în primă instanţă cu privire la ”producere de droguri”, a precizat tribunalul intermediar din canton. Întrebat despre acest lucru, un purtător de cuvânt al diplomaţiei chineze, Wang Wenbin, a subliniat în faţa presei că acest caz ”nu ar trebui să aibă consecinţe asupra relaţiilor între China şi Canada”.

Relațiile dintre Beijing și Ottawa sunt tensionate

Relațiile dintre Beijing și Ottawa au început să se deterioreze începând cu 2018, când Canada a arestat-o pe directoarea financiară a Huawei, Meng Wanzhou.Anul trecut, China a condamnat la moarte doi canadieni pentru infracțiuni privind drogurile, sentința venind după ce Meng Wanzhou a fost arestată în Canada. Atunci, China a spus că ”nu este îngrijorată câtuși de puțin” de poziția comunității internaționale în privința verdictului.

Alți doi canadieni au fost condamnați la moarte

În aprilie 2019, un tribunal chinez a condamnat la moarte un cetăţean canadian, identificat ca fiind Fan Wei, cu privire la trafic de droguri.

În ianuarie 2019, un tribunal l-a condamnat pe alt canadian, Robert Lloyd Schellenberg, la pedeapsa capitală, în urma unui nou proces, cerut de justiţie, după ce a fost condamnat la 15 ani de închisoare, în primă instanţă. Găsit vinovat, în trecut, în Canada, de trafic de droguri, Schellenberg s-a declarat nevinovat şi a dat asigurări că se afla în China ca turist.

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net