Câţiva preoţi polonezi au declarat război lui Harry Potter şi Hello Kitty! Care este motivul straniu

Ultima actualizare:
Trei preoţi au dat foc mai multor cărţi din seria Harry Potter
Trei preoţi au dat foc mai multor cărţi din seria Harry Potter

Câţiva preoţi din Polonia au hotărât să declare război lui Harry Potter şi altor personaje din cărţi science fiction întrucât acestea reprezintă nişte sacrilegii, potrivit părerii acestora. Ei au ars în public mai multe romane aparâinând cunoscutei scriitoare J.K. Rowling, iar vamipirii din seria Twilight au fost şi ei condamnaţi la moarte.

Grupul religios "Fundacja SMS Z Nieba"a declarat război persoanjelor din cărţile de aventuri şi science fiction şi a hotărât să ardă mai multe cărţi a căror poveşti nu sunt în conformitate cu valorile pe care el îl promovează. Gruparea a încărcat pe pagina de Facebook mai multe fotografii în care se pot observa trei preoţi care aruncă în foc mai multe cărţi din seria Harry Potter, precum şi unele aparţinând scriitoarei Stephenie Meyer. Aceşti preoţi privesc cum cărţile care contrazic credinţa lor ard, iar atunci când flăcările sunt la un pas de a se stinge aruncă şi o umbrelă cu Hello Kitty, considerat probabil un alt inamic ce trebuie combătut. În plus, trimişii lui Dumnezeu, spun rugăciuni deasupra focului şi intonează diferite mesaje din Deuteronom, una dintre cărţile Vechiului Testament.


    Trei preoţi au dat foc mai multor cărţi din seria Harry Potter Foto:News.ro
Trei preoţi au dat foc mai multor cărţi din seria Harry Potter Foto:News.ro

Evenimentul a avut loc "după slujba de la ora 10.00 dimineaţa, duminică, la ora 11.00. Şi aceste ofrande, care au fost aduse bisericii de-a lungul săptămânii, au fost adunate în faţa bisericii şi a existat un foc", a povestit un enoriaş, potrivit news.ro. Jan Jan Kucharski, exorcist şi preot al parohiei din Gdansk justifică acţiunea întreprinsă de preoţi şi subliniază că "nu este vorba de arderea unor cărţi oarecare, ci de obiecte asociate cu magia şi ocultismul. Pe lângă acestea, există şi alte obiecte, amulete, talismane aduse de credincioşi". El a afirmat că ritualul a avut scopul de a feri credincioşii de ceea ce nu este bine. 

Acţiunea făcută de aceşti trei preoţi a fost recunoscută de către episcopatul polonez şi de către un preot local, însă nu au fost făcute comentarii suplimentare pe marginea acestui subiect. "Ştim bine ce prejudiciază, ce nu este bun pentru credincioşi, de unde această formulă, să spunem, evanghelică a evenimentului. Unii, se pot simţi şocaţi, dar cei care cunosc spiritul divin vor înţelege", a explicat el. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Imbatranire FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net