Catedrala Notre-Dame din Paris va fi deschisă în anul 2024. Anunțul ministrului francez al Culturii

Ultima actualizare:

    Catedrala Notre Dame de Paris va fi redeschisă publicului în 2024Sursă foto: Gettyimages
Catedrala Notre Dame de Paris va fi redeschisă publicului în 2024Sursă foto: Gettyimages

Catedrala Notre-Dame din Paris, devastată de un incendiu în urmă cu doi ani, va fi redeschisă în anul 2024, a promis miercuri ministrul francez al Culturii, Roselyne Bachelot.

Ministrul francez al Culturii, Roselyne Bachelot a anunțat că banii strânși din donații sunt suficienți pentru refacerea catedralei Notre-Dame, care a fost devastată de un incendiu în urmă cu doi ani, și promite că aceasta va fi deschisă în 2024.

Cu aceste donaţii şi promisiuni de donaţii care se ridică la 833 milioane de euro, ''la ora actuală, sumele astfel colectate ne permit să privim relaxaţi acest şantier'', a declarat ministrul în faţa Senatului. ''Vă pot spune că în 2024 catedrala Notre-Dame din Paris va fi redeschisă'', a adăugat Roselyne Bachelot, pe un ton optimist, potrivit Agerpres. 

Reprezentantul lui Macron pe acest şantier, generalul Jean-Louis Georgelin, a dat asigurări la rândul său că Notre-Dame de Paris va fi redeschisă în 2024, iar un serviciu religios Te deum va fi oficiat la data de 16 aprilie a acelui an. Nu toate lucrările vor fi finalizate însă până la acea dată.

Vă reamintim că Catedrala Notre-Dame din centrul Parisului a fost cuprinsă de flăcări, la 15 aprilie 2019, într-un incendiu puternic. Flăcările au năvălit prin acoperişul catedralei, celebru monument parizian, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale Franţei, şi au cuprins rapid turla octogonală în formă de săgeată, care s-a prăbuşit, urmată de întregul acoperiş. 

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net