Câte piramide poți număra în această imagine? Întrebare din spațiu

Ultima actualizare:
Așa se vede Constanța din spațiu
Așa se vede Constanța din spațiu

Ce poți face când locul tău de muncă este, fie și numai pentru șae luni, pe Stația Spațială Internațională, ca să nu pierzi legătura cu Pământul și cu oamenii? Dacă ai imaginația astronautului britanic Tim Peak, îți poți provoca prietenii de pe rețelele sociale la concursuri simpatice.

Astronautul britanic Tim Peak se află în pe Stația Spațială Internațională, pentru șase luni, în cadrul Expediției 46/47. De acolo, Peak își delectează prietenii virtuali, care îi urmăresc activitatea pe rețelele de socializare, cu imagini incredibile. Fanii români ai astronautului, de exemplu, au putut afla cum se vede Constanța din spațiu, chiar în prima zi de Paște.


    Așa se vede Constanța din spațiuFoto: ESA/NASA
Așa se vede Constanța din spațiuFoto: ESA/NASA

Ce mai recentă ispravă a lui Peak este o imagine-ghicitoare, cu piramidele din Egipt. ”Câte piramide poți număra în această imagine?”, își întreabă astronautul fanii de pe Facebook. Răspunsurile au început să curgă, alături de felicitările pentru această imagine impresionantă.

Internauții au identificat imediat cele mai celebre construcții de acest fel din Egipt, Piramida lui Kheops, Piramida lui Khafra și Piramida lui Menkaura. Unii, cu ochiul mai antrenat pentru detalii, au identificat chiar 12 piramide.

Specialiștii susțin că pe teritoriul Egiptului s-ar afla între 118 și 135 de piramide, monumente funerare construite pentru faronii locali și soțiile acestora, cele mai multe în timpul Vechiului Regat  și al Regatului Mijlociu.

Stația Spațială Internațională, de pe care au fost luate aceste imagini, este o structură artificială din spațiu, plasată pe orbita Pământului, la o altitudine care variază între 319,6 km și 346,9 km. Vizibilă cu ochiul liber de pe Pământ, stația a fost construită în scopul studierii efectelor microgravitației și a menținerii vieții în spațiu și ca platformă de observație astronomică și a Pământului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net