Catalonia amână declararea independenţei! Solicită negocieri cu Madridul

Ultima actualizare:

    Carles Puigdemont a ţinut un discurs în seara de 10 octombrie Foto:Getty
Carles Puigdemont a ţinut un discurs în seara de 10 octombrie Foto:Getty

"Catalonia trebuie să devină un stat independent, dar, deocamdată, va purta un dialog cu Madridul", a spus marți seară Carles Puigdemont, președintele regiunii catalane, în Parlamentul regional. El a anunțat că suspendat declarația de independență.

Puigdemont a adăugat că nu doreşte ca tensiunile să escladeze, ci să fie ameliorate. Potrivit Digi24, a menţionat că problema catalană este una europeană, nu una internă. Mai mult decât atât, a acuzat Madridul de violenţe, de abuzuri și de închiderea stațiilor de votare, lăudând oamenii care au mers la vot și care şi-au asumat „riscurile” pentru ca referendumul să fie unul „de succes”. „Toată lumea a făcut tot ce a putut și le mulțumesc”, a precizat el. A subliniat că "singura șansă de supraviețuire a Cataloniei este de a deveni un stat” și a adăugat că Madridul i-a umilit pe catalani.

Referendumul din Catalonia, potrivit căruia peste 90% din locuitori s-a pronunţat în favoarea independenţei Cataloniei faţă de Spania, a fost marcat de gesturile violente ale poliţiei spaniole îndreptate către votanţii catalani. În încercarea de a-i opri pe aceştia din a-şi exercita dreptul de vot, poliţiştii spanioli au apelat la forţă şi la utilizarea pistoalelor cu gloanţe de cauciuc.

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net