Câtă durere! Copil rănit, mamă-n stare gravă, tată de negăsit

Ultima actualizare:

    Adriana şi Cristian Coman, împreună cu fiul Denis,  erau în vacanţă la Nisa şi ieşiseră pe faleză în momentul în care şoferul terorist a intrat cu camionul în mulţime
Adriana şi Cristian Coman, împreună cu fiul Denis, erau în vacanţă la Nisa şi ieşiseră pe faleză în momentul în care şoferul terorist a intrat cu camionul în mulţime

Doamne, câtă durere şi disperare! O vacanţă ce părea a fi de vis s-a transformat în cel mai negru coşmar. Familia Coman a fost distrusă într-o fracţiune de secundă, după ce un şofer dement a intrat cu camionul în turiştii aflaţi la promenadă pe faleza din mijlocul oraşului francez Nisa. Băiatul a fost identificat de rudele familiei într-un spital, mama e în stare gravă, iar tatăl e de negăsit.

Clipe de coşmar pentru rudele şi prietenii familiei Coman. Adriana (28 de ani), Cristian (34 de ani) şi fiul lor Denis (8 ani) erau în vacanţă la Nisa şi ieşiseră joi seară pe faleză să vadă artificiile de Ziua Naţională a Franţei, fiind victimele cetăţeanului tunisian care a intrat în plin în mulţimea de oameni. Sub roţile pline de sânge s-au frânt destinele a 84 de persoane, printre care şi 10 copii, iar peste 200 de oameni au fost răniţi. Imediat rudele şi prietenii au intrat în alertă.

Pe pagina de Facebook “SOS Nice”, dedicată celor care îşi caută prietenii şi rudele dispărute în urma atacului sângeros, au fost postate, încă de joi, imagini cu persoane care nu au fost găsite. Printre acestea, apare şi o poză din care zâmbesc membrii familiei Coman şi o scurtă descriere.

Băiatul a fost primul identificat, sâmbătă seara, de autorităţi, într-un spital de pediatrie din Nisa. Denis se află la spitalul de pediatrie Lenval, la reanimare, dar starea sa de sănătate este stabilă şi prognosticul este pozitiv, potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Duminică, după 60 de ore de la atac, autorităţile au reuşit să o găsească şi pe mama copilului, în alt spital din Nisa. Potrivit medicilor, starea de sănătate a Adrianei este destul de gravă, dar stabilă. Imediat după ce a primit această vest,e bunica maternă a minorului, Dana Simona Mardale, a plecat spre Nisa, pentru a fi alături de nepotul şi de fiica sa, scrie expressdebanat.ro. Deşi originară din Reşiţa, mama Adrianei nu era în oraş în momentul accidentului, ci se afla la muncă în Italia, de unde a plecat direct spre Nisa. Se pare că nici familia Coman nu mai locuia în Reşiţa, ci se mutaseră în Austria de câţiva ani. Din păcate, despre tatăl copilului, Cristian Coman, nu se ştie nimic. El nu apare deocamdată nici pe lista răniţilor, nici a celor decedaţi.

MAE a pus la dispoziţia cetăţenilor români contactele telefonice ale Consulatului General la Marsilia +33 491221741, Ambasadei României la Paris +33(0)147052966; +33(0)147052755; +33(0)145503997; +33(0)147051040, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate. Oricine poate da relaţii despre Cristian este rugat să sune la aceste numere, pentru ca familia Coman să fie din nou împreună.

14 iulie, ora 22.30 - Filmul masacrului

La ora 22.30, ora locală, joi 14 iulie, de Ziua Franţei, un camion a intrat pe Promenade des Anglais, din Nisa, unde se aflau mii de oameni adunaţi să se uite la focurile de artificii. Şoferul a rulat încet, aproape doi kilometri, până a ajuns la zona unde se aflau adunaţi cei mai mulţi oameni. Acolo a accelerat şi a început să meargă în zig-zag, secerând trecătorii ca pe popice. Atentatul s-a soldat cu 84 de morţi şi peste 236 de răniţi din care 80 în stare gravă. 

Autorul măcelului a fost identificat drept Mohamed Buhlel, un francez de origine tunisiană de 31 de ani, şofer profesionist. Avea cazier pentru furturi mărunte şi violenţă domestică, dar nu era in vizorul serviciilor de securitate.

Bono de la U2, salvat de trupele antitero

Cântăreţul irlandez Bono (56 de ani) de la U2 a văzut moartea cu ochii joi, 14 iulie, de Ziua Naţională a Franţei. Rockerul se afla pe terasa “La Petite Maison”, din Nisa, la ora 22.30 (ora României 23.30). Bono se afla pe terasa de pe plajă a unui restaurant din Nisa când a avut loc masacrul. Cântăreţul, care are o avere de peste 600 de milioane de dolari, lua cina cu nişte prieteni când a început să audă ţipetele disperate ale oamenilor de pe Promenada din Nisa. “Săteam la masă cu Bono şi cu fostul primar din Nisa, Christian Estrosi, când am auzit focuri de armă şi un vacarm de nedescris. Ne-a cuprins panica. Bono vorbea la telefon când, deodată, a înmărmurit”, a povestit patroana localului Anne-Laure Rubi. Ospătarii şi angajaţii i-au adus de urgenţă pe toţi clienţii aflaţi pe terasă în interiorul localului şi au baricadat intrarea cu mese. “A durat o jumătate de oră până a venit brigada antitero. Ne-a pus pe toţi la podea, ne-a percheziţionat şi apoi ne-a explicat că trebuie verificată toată lumea de teamă ca în mulţime să nu se ascundă terorişti. Apoi Bono a fost escortat la hotel”, a completat Rubi. 

simeon stalpnicul png

Un alt star de la Hollywood care se afla la Nisa la momentul producerii masacrului, în care au murit 84 de persoane (n.r. printre care 10 copii) şi au fost răniţi 200 de oameni, este Sylvester Stallone (70 de ani). El a postat o fotografie pe Instagram în momentul spectacolului de artificii. La doar câteva minute distanţă, în spatele lui începea măcelul...

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
ceai rozmarin jpg
cersetor freepik jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
Cel mai mare drapel naţional din lume, expus la aerodromul Clinceni  (Foto: Bogdan Cristel/Reuters) jpeg
Nicolae Ciuca si a prezentat demisia  Foto Inquam Photos   Octav Ganea (5) jpg
curte jpg
inaugurare jpg 1 jpg
ceapa freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net