Cât de mult s-a schimbat lumea după 44 de ani de închisoare

Ultima actualizare:

    Otis Johnson a ieşit din închisoare după 44 de ani petrecuţi după gratiicaptură video
Otis Johnson a ieşit din închisoare după 44 de ani petrecuţi după gratiicaptură video

Otis Johnson a fost condamnat la închisoare la vârsta de 25 de ani. A petrecut 44 de ani după gratii, pentru tentativă de crimă, după ce a atacat un poliţist. A ieşit din închisoare în august 2014, iar ce a văzut l-a lăsat complet bulversat şi uluit.

Otis a avut parte de tot felul de şocuri când a ieşit din închisoare. Nevând nici un fel de contact cu societatea din afară din 1975, el a realizată că multe lucruri s-au schimbat: valoarea banilor e alta, elefoanele fixe nu se mai folosesc, mâncarea e diferită şi mult mai diversă. 

Cum vedea lumea modernă un om care a petrecut 44 de ani în închisoare

"Închisoarea m-a afectat mult. A fost greu să mă reobişnuiesc cu lumea, pentru că totul e atât de diferit. Am mers în Times Square şi m-am uitat la ce se întâmpla. Am observat că oamenii vorbeau cu ei însuşi. Apoi am observat că avea chestii în urechi. M-am întrebat dacă toată lumea e acum agent CIA. Aşa se întâmpla în anii 1960 - 1970 când eram liber. Unii nici nu se uită pe unde merg. Încerc să îmi dau seama cum fac oamenii asta, mi se pare incredibil", a povestit Otis. 

În 1988, el a încetat să mai vorbească cu familia şi a fost complet singur când a ieşit din închisoare. "Nu aveam certificat de naştere, nu aveam familie, nu aveam cu cine comunica". 

Când a fost eliberat, Otis a primit un buletin, documente privind cazierul său, 40 de dolari şi două bilete. El primeşte acum ajutor şi locuinţă de la o organizaţie care ajută oamenii ieşiţi din închisoare. Zilele şi le petrece meditând, plimbându-se prin New York şi făcând tot felul de lucruri la o moschee, conform aljazeera.com. 

"Îmi place să fiu singur. Îmi place să iau autobuzul, nu e aglomerat ca metroul şi poţi vedea multe lucruri. Seara, pe ora şase, dacă nu am ce face, ies în parc să meditez", a completat Otis. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Hotel Ambasador Bucuresti FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image
actualitate.net
image
actualitate.net