"Casa Plăcintă" s-a dat cu 260.000$. Are un perete exterior de un metru

front-detaliu1-8951551.jpg

casa placinta, design, chicago, dormitoare, etaj
Clădirea a fost construită în 2003 şi are două dormitoare, câte unul pe etaj
Citeste tot despre: 

”Casa Plăcintă” a fost construită în 2003, în Deerfield, o suburbie a oraşului Chicago, Illinois. Din cauză că proprietarii nu au avut la dispoziţie decât o bucată de pământ de 364 mp în formă de felie de tort, casa s-a pricopsit cu un perete exterior de 1 metru.

În ciuda faptului că este o casă înghesuită, care are o formă extrem de bizară, ”Casa Plăcintă” a devenit o atracţie turistică. Peste un milion de americani au admirat-o după ce a fost scoasă la vânzare. Casa ”slăbănoagă” a fost creată dintr-o necesitate: zona unde e construită este una dintre cele mai căutate din Chicago, dar terenul pe care a fost ridicată are o formă ciudată. Greg Weissman, directorul companiei imobiliare Advantage Properties, a exploatat la maximum cei 364 de metri pătraţi.

foto-mare-front-24-58915151.jpg

casa placinta, design, chicago, dormitoare, etaj, zid
Casa Plăcintă are un zid de un metru

Casa are o suprafaţă locuibilă de 104 mp, a fost decorată de designeri renumiţi şi a fost scoasă la vânzare în 2007 cu preţul de 284.000 de dolari. După încheierea stării de urgenţă cauzate de COVID-19, la începutul lunii mai, proprietarii au scos la vânzare casa cu 339.000 de dolari, apoi au scăzut preţul la 325.000 $, apoi la 309.000 de dolari şi săptămâna trecută s-a vândut cu 260.000 de dolari. ”Casa Plăcintă” a fost gândită minimalist şi designerii au avut grijă să umple pereţii de rafturi, cârlige şi să creeze spaţii de depozitate pentru că suprafaţa e extrem de redusă. Practic, locuinţa e aproape triunghiulară dacă nu ar avea o latură de doar un metru.

front-detaliu2-891511.jpg

casa placinta, design, chicago, dormitoare, etaj, zid
Au fost amenajate două băi la fiecare etaj

”Casa este o bijuterie arhitectonică şi reuşeşte să se adreseze unui alt tip de public. Dacă americanul care se mută în suburbie vrea mult spaţiu, locuitorii Casei Plăcintă trebuie să se mulţumească de la bun început cu un spaţiu locuibil redus şi cu înghesuială în casă”, a declarat pentru Zillow, agentul imobiliar Alan Berlow.

front-detaliu3-891515115.jpg

casa placinta, design, chicago, dormitoare, etaj, zid
În subsol a fost amenajată o cameră de zi spaţioasă

Casa are un etaj, are două dormitoare, unul la etaj şi unul la parter, un beci renovat care e ideal să fie transformat în cameră de jocuri şi are două băi mari şi o toaletă mică. Casa nu are garaj, dar se vinde cu un card de acces pentru şase maşini în parcarea municipalităţii care se află la doar trei minute distanţă. La scurt timp după ce s-a vândut, proprietarii au fost contactaţi de diferite posturi de televiziune şi case de producţie de film pentru a-şi închiria locuinţa.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1