Carnavalul de la Veneția a fost închis. Italia este în stare de alertă din cauza coronavirusului

Ultima actualizare:

    Două cazuri de coronavirus au fost confirmate la VenețiaFoto: AFP
Două cazuri de coronavirus au fost confirmate la VenețiaFoto: AFP

Două persoane au fost testate pozitiv pentru coronavirus și la Veneția. Ambii bolnavi au 88 de ani și sunt rezidenți în centrul istoric al orașului. În oraș se desfășoară faimosul Carnaval de la Veneția, dar autoritățile au decis să îl închidă.

Guvernatorul regiunii Veneto a anunţat că până la 1 martie, Carnavalul de la Veneția se închide. "Evenimentele aflate în desfășurare vor decurge conform programului, dar din această seară (duminică, 23 februarie - n.r.), este prevăzută închiderea Carnavalului de la Veneția și a tuturor manifestațiilor, inclusiv cele sportive, până la 1 martie inclusiv".

Carnavalul de la Veneția, închis din cauza coronavirusului
Carnavalul de la Veneția, închis din cauza coronavirusului

Autoritățile au anunțat un nou bilanț, duminică (23 februarie): 132 de persoane infectate, 26 fiind internate la terapie intensivă. Sâmbătă (22 februarie), două persoane și-au pierdut viața.

Guvernul italian a interzis prin decret, accesul şi părăsirea a 11 localităţi din cauza coronavirusului, iar în regiunile Veneto şi Lombardia au fost anulate toate evenimentele sportive programate pentru duminică. 

Momentan, localităile blocate se află în Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo şi San Fiorano.

Autorităţile române au decis ca toate persoanele care vin în România din zonele Veneto şi Lombardia din Italia, unde sunt confirmate multe cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, sau care au călătorit acolo în ultimele două săptămâni, să fie plasate în carantină. Vor fi suplimentate măsurile de control şi prevenire a infecţiei cu noul coronavirus la punctele de frontieră terestre, maritime/ fluviale şi aeriene.

Citește și

132 de persoane infectate cu coronavirus în Italia, 26 la terapie intensivă! Cazurile cresc de la oră la oră

Carantină pentru românii care vin din zonele italiene afectate de coronavirus!

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net