Care este ultima dorință a celei mai bătrâne refugiate din lume. Femeia are 115 ani

eida.jpg

refugiata eida
Eida este cea mai vârstnică refugiată. Are 115 ani
Foto: captură CNN

A prins căderea Imperiului Otoman și ambele Războaie Mondiale. Și-a părăsit țara, Siria, pentru a fugi din calea dezastrelor și a ajuns în Grecia. A fost cărată în spate pe sute de kilometri, căci vârsta își spune cuvântul. Eida are 115 ani și o ultimă dorință.

Familia ei se află în Germania, dar bunicuța a refuzat, în urmă cu cinci ani, să meargă cu copiii ei. În momentul în care au realizat cei de la CNN povestea ei, Eida se afla alături de familia ei adoptivă, cea cu carea ajuns în Grecia, în așteptarea unei ambarcațiuni care să-i ducă din Insula Lesbos în Atena. Au așteptat ore întregi, până la căderea serii, să se îmbarce, însă polițiștii nu i-au lăsat: ar fi descoperit nereguli cu documentele bătrânei și ale familiei.

Capul familiei a fost extrem de enervat de situație, căci a riscat totul pentru a fi în siguranță: și-au vândut tot ce aveau pentru a scăpa de războaie și nenorocirile care-i înconjurau în Siria.  

Acum, Eida Karmi regretă că nu a mers de la început în Germania, căci singura ei dorință, aceea de a-și mai vedea copiii, măcar încă o dată, nu mai pare atât de ușor de împlinit. “Singurul lucru de care mai am nevoie în această viață este să-mi văd copiii din nou”, a declarat ea pentru reporterii CNN.

Loading...

Citește și