Care este legătura dintre grupa de sânge și riscul infectării cu noul coronavirus

Ultima actualizare:

    Foto Pixabay.com
Foto Pixabay.com

Există o legătură între grupa de sânge şi riscul infectării cu noul coronavirus?Un studiu realizat luna trecută de cercetătorii germani sugera că oamenii cu grupa sangvină A sunt expuşi unor riscuri cu peste 45% mai mari de a contracta virusul şi de a dezvolta simptome puternice. În schimb, cei cu grupa 0 ar fi fost mai protejaţi de COVID-19.

Cercetătorii au ajuns la acest rezultat după ce au analizat probe de sânge recoltate de la 1.610 pacienţi infectaţi cu noul coronavirus şi după ce au fost prelevate probe de la 2.205 persoane sănătoase din Italia şi Spania, pentru a se putea realiza comparaţii.

Cu toate acestea, un studiu publicat săptămâna aceasta contrazice o parte din rezultatele iniţiale. Potrivit BBC, este doar una dintre dovezile care indică evoluţia continuă a proceselor ştiinţifice.

Cercetătorii de la Spitalul General din Massachusetts şi de la Spitalul Beth Israel Deaconess susţin că nu au găsit dovezi care să susţină ideea potrivit căreia există o legătură între grupa de sânge şi riscul dezvoltării unor simptome severe în urma îmbolnăvirii cu noul coronavirus, potrivit mediafax.ro

În timpul acestui studiu au fost testate pentru coronavirus 7.648 de persoane, dintre care 1.289 au primit  un rezultat pozitiv. În total, 484 au fost internați în spital, 123 au ajuns la terapie intensivă ICU, 108 au fost intubați, 3 au solicitat oxigen și 89 aveau grupa de sânge A, 201 aveau grupa de sânge B, 61 aveau grupa sangvină AB, iar 587 aveau grupa O. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net