Care au fost ultimele cuvinte ale atacatorului din Londra, înainte să moară

khalid.jpg

khalid masood
Khalid Masood nu a avut deloc un comportament ieșit din
foto: captură foto/The Mirror

Khalid Masood (52 de ani), autorul atentatului din Londra, nu a avut deloc un comportament ieșit din comun înainte de atac, spun cei care l-au întâlnit. Mai mult decât atât, bărbatul a avut o atitudine calmă și respectuoasă, tipic englezească.

În ciuda faptului că avea antecedente penale și chiar fusese în vizorul serviciilor secrete MI5, teroristul nu a părut deloc dubios cu o zi înainte de atac. Potrivit The Mirror, Khalid Masood a petrecut noapte dinspre 21 spre 22 martie într-un hotel ieftin din Brighton, unde a făcut o impresie foarte bună personalului de aici.

hotel.jpg

hotel
Hotelul Preston Park, unde s-a cazat teroristul cu o noapte înainte de atac
Foto: The Mirror

„Părea englez, dar avea orgine multirasială și barbă. Zicea că locuiește într-un imobil deasupra unui magazin de muzică din Birmingham, dar că nu era originar din Midlands și avea un accent londonez. Spunea că Londra nu mai e ce-a fost odată”, a declarat pentru sursa citată un membru al personalului hotelului Preston Park, unde s-a cazat teroristul. Khalid a vrut să pară un om „simpatic, politicos și calm” și a spus celor din hotel că urmează să „plece spre Londra”.

camera_hotel.jpg

camera hotel
Camera de hotel unde se cazase Khalid Masood
Foto: The Mirror

„Lupul singuratic” lucra ca profesor și nu era convertit de mult timp la Islam. Autoritățile sunt de părere că acesta s-a radicalizat în închisoare, după ce a fost condamnat pentru acte de violență și posesie ilegală de armă în 2003.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1