Capitala Libanului, sufocată de un «râu de gunoaie». Imagini şocante

Ultima actualizare:

    Râul de gunoaie se întinde pe o distanță de sute de metriFoto CNN
Râul de gunoaie se întinde pe o distanță de sute de metriFoto CNN

Suburbiile din Beirut, capitala Libanului, sunt străbătute la propriu de un râu de gunoaie. Uriașul depozit de deșeuri este rezultatul necolectării gunoaielor de luni de zile și al politicilor statale care au eșuat lamentabil. Toxinele eliberate de aceste gunoaie ar putea ajunge în apa potabilă.

A fost închis locul de depozitare a gunoaielor

Câteva suburbii din Beirut, capitala Libanului, au fost invadate de un adevărat râu de gunoaie, relatează CNN. Mulți localnici au început deja să își amintească cu nostalgie de frumusețea orașului de dinainte de această criză. Problema a început atunci când autoritățile au închis locul de depozitare a gunoiului din capitală în luna iulie a anului trecut. De asemenea, nu au fost luate nici măsuri serioase pentru strângerea organizată a deșeurilor.

Gunoaiele amenință apa potabilă prin toxinele eliberate

Mirosul gunoaielor adunate în toate aceste luni a început deja să sufoce orașul. Protestele au devenit într-atât de violente încât a fost mobilizată armata. Localnicii sunt îngrijorați de toxinele pe care le eliberează „râul de gunoaie”. Ploaia va trasnporta aceste toxine direct spre sursele de apă potabilă infectându-le. În plus, atunci când se va instala și căldura verii, lucrurile vor deveni cu adevărat serioase.

Până acum, toate soluțiile de rezolvare a problemei au eșuat

O eventuală soluție se întrezărise atunci când a fost contractată o companie britanică ce ar putea strânge și transporta gunoiul în Rusia. Planul însă a eșuat din cauza faptului că firma britanică nu a semnat la timp actul de decizie a strângerii gunoaielor.

Gunoaiele nu sunt singura problemă a Libanului. Țara este este condusă de un sistem politic numit „democrație confesională”, prin care puterea politică și confesională trebuie distribuită în mod egal doar diverselor comunități religioase.

Iată cum arată îngrozitorul "râu de gunoaie":

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net