Vântul este atât de puternic încât rămâi în fundul gol

chicago_main.jpg

chicago vant furtuna
Chicago s-a confruntat cu o furtună extrem de puternică
Foto: captură video Youtube

Orașul Chigaco a fost lovit de furtuni puternice, în ultimele zile. Rafale de vânt de peste 90 de kilometri pe oră, copaci căzuți peste mașini, clădiri evacuate și 260.000 de locuințe fără curent electric. Vântul a bătut cu o asemenea forță, încât oamenilor le-a fost extrem de greu chiar și să meargă pe stradă. Vineri și sâmbătă (19-20 februarie), mai multe străzi au fost închise peste noapte, din cauza furtunii.

Mai multe locuințe au fost evacuate, după ce geamurile unor clădiri de birouri au fost sparte, relatează abc7chicago.com. Vântul a avut aproape forța unui uragan, potrivit localnicilor. 160 de zboruri au fost amânate pe aeroportul O'Hare. Acoperișurile caselor au fost smulse, copacii au fost scoși din rădăcina de rafelel de vânt, iar mai multe cartiere din Chicago au rămas fără curent. Pe lângă faptul că niciun avion nu mai decola din Chicago, mersul trenurilor a fost, de asemenea, amânat.

chicago.jpg

chicago vant furtuna
Nici șoferii nu au avut mai mult noroc
Foto: Twitter

Nici șoferii nu au avut mai mult noroc. Copacii căzuți pe șosea au făcut imposibilă deplasarea cu automobilul. Pe rețelele de socializare au apărut și mărturiile terifiante ale altor șoferi, ale căror mașini au fost smulse, pur și simplu, de pe stradă.

chicago_2.jpg

chicago vant furtuna
Mașinile au fost smulse de pe carosabil
Foto: Twitter

Oamenilor le-a fost greu și să treacă strada

Loading...

Citește și

  • uraganul patricia

    Uraganul Patricia a lovit coasta Mexicului, în Oceanul Pacific, vineri (23 octombrie). Este una dintre cele mai mari furtuni din istorie. Vântul extrem de puternic a răpus copacii și a distrus totul în calea sa, obligând mii de localnici să fugă din casele lor. Cu toate acestea, pagubele nu au fost atât de grave pe cât a fost prevăzut inițial.

  • furtuna

    Marea Britanie urmează să fie lovită de unul dintre cele mai puternice uragane din ultimii 28 de ani. Avertizarea meteo este valabilă pentru noaptea de marți (29 decembrie), iar specialiștii susțin că intensitatea vântului în această perioadă este una foarte crescută.