Când soarele te arde tare, stai în peşteră, la răcoare

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Căldură mare, mon cher, ar spune nenea Iancu Caragiale! Soarele a înroşit termometrele şi simţim că ne topim de cum ieşim din casă! Şi cum parcă nici aparatele de aer condiţionat nu mai fac faţă la 40 de grade Celsius, căutăm cu disperare un loc răcoros în care să evadăm. Specialiştii în turism de la „The Guardian” au realizat un top al celor mai apreciate hoteluri din grote din întreaga lume. Temperatura din ele e de 13-15 grade Celsius pe tot timpul anului.

Ultima fiţă în materie de cazare pe timp de caniculă este... sub pământ. Conform experţilor în turism din Regatul Unit, un loc aparte în opţiunile turiştilor pentru vara anului 2017 îl ocupă hotelurile amenajate în grote. Pe primul loc în topul „The Guardian” se află Sextantio Le Grotte Della Civita, din satul Matera, Italia, hotel amenajat într-o peşteră în care a existat, în secolul XIII, o biserică.


    Sextantio Le Grotte Della Civita,  din satul Matera 200 euro / noapte
Sextantio Le Grotte Della Civita, din satul Matera 200 euro / noapte

Temperatura din interior este de 15-16 grade Celsius, hotelul este inclus din 1993 în circuitul UNESCO, a fost renovat de antreprenorul suedez Daniele Kihlgren, are 18 camere oferite spre închiriere şi apartamentul de lux are 160 de metri pătraţi. Cei cazaţi aici pot opta pentru pachetul cu mic-dejun inclus care costă 200 de euro pe noapte de persoană.


    White Cliff,  din New South Wales,  130 euro / noapte
White Cliff, din New South Wales, 130 euro / noapte

Locul secund în top este ocupat de Motelul de sub pământ White Cliff, din New South Wales, Australia. Motelul a fost amenajat într-o fostă mină de opal şi are 30 de camere sub pământ şi două la suprafaţă, cazarea costă 130 de euro pe noapte, iar temperatura din interior este de 13-15 grade Celsius.


    Peştera Koza,  din Goreme 80 euro / noapte
Peştera Koza, din Goreme 80 euro / noapte

Peştera Koza, din Goreme, Turcia, a fost transformată într-un hotel cu 10 camere, în care mobilierul a fost atent realizat din piatră şi lemn. Vechile locuinţe rupestre au fost renovate de localnici şi ulterior mobilate cu piese din lemn, piatră şi fier.


    Hotelul Marhala,  din Matmata 15 euro / noapte
Hotelul Marhala, din Matmata 15 euro / noapte

Hotelul troglodit Marhala, din Matmata, Tunisia, a fost săpat în pământ în urmă cu zeci de ani şi oferă condiţii de cazare austere, ideale pentru amatorii de senzaţii tari şi aventură. Preţul de cazare este de 15 euro pe noapte, hotelul de două stele are 24 de camere, 6 săli de masă şi toaletele sunt la comun.


    Sala Silvermine,  360 euro / noapte
Sala Silvermine, 360 euro / noapte

Pe locul cinci în top se află Sala Silvermine, din Suedia. Spaţiul de cazare a fost amenajat într-o veche mină dezafectată şi camerele sunt situate la 155 de metri sub pământ. Cazarea pentru două persoane costă 360 de euro şi include micul dejun şi cina. Trebuie menţionat că în aceşti bani intră şi un bufet suedeze deschis non-stop pentru turişti de unde puteţi gusta brânză, biscuiţi, vin spumant şi ciocolată. 


    Cuevas el Guindas,  Andalucia 80 euro / noapte
Cuevas el Guindas, Andalucia 80 euro / noapte

Atenţie! Turişti din întreaga lume se bat pe camera aflată la 155 de metri adâncime pentru că este cel mai adânc spaţiu de cazare din lume! Şi evident, nu putea lipsi din top Cuevas el Guindas, din Andalucia, Spania. Este un complex hotelier săpat în stâncă, ce oferă turiştilor posibilitatea de a-şi găti singuri în propria bucătărie şi a se gospodări ca acasă. Situat în zona stâncoasă din Baza, complexul hotelier oferă spre închiriere apartamente pentru 6 persoane la preţul de 60 de euro pe noapte. Pentru camerele de două persoane sau single, preţurile variază de la 50 la 80 de euro.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net