Când se vor întoarce acasă cei opt copii români care se aflau în Sri Lanka la momentul atentatelor

copii-romani-sri-lanka-atentate.jpg

Imagine după atentatele din Sri Lanka
Copiii români și profesorul lor se aflau la un schimb de experiență în Sri Lanka, la momentul atentatelor
Foto: Getty
Citeste tot despre: 

Opt copii români alături se aflau alături de însoțitori în Sri Lanka, la momentul atentatelor sângeroase care au avut loc duminică (21 aprilie), în ziua Paștelui Catolic. Din fericire, elevii și însoțitorii lor au scăpat nevătămați.

Cei opt copii români aflați în Sri Lanka au fost duși în siguranță la o unitate militară din zonă. Atentatele teroriste de duminică au vizat biserici și hoteluri de lux din Colombo și au ucis peste 290 de oameni. 

Copiii români au scăpat nevătămați din atentatele din Sri Lanka

Potrivit MAE, copiii români care se află la un schimb de experiență în Sri Lanka au fost duși la periferie capitalei Colombo, orașul în care au avut loc cele opt explozii de duminică. Elevii vor părăsi Sri Lanka pe 26 aprilie, conform adevarul.ro.

„Chestiunea cea mai sensibilă este faptul că un grup de 8 copii cu însoțitori erau în Colombo și până la urmă s-a reușit obținerea unui sprijin. Din punctul de vedere al nostru, am reușit să discutăm cu autoritățile și au fost duși cu toții într-o unitate militară la periferia capitalei, unde sunt condiții de securitate foarte stricte. Erau într-un schimb de experiență și o mică vacanță dar noi sperăm, și aceeași recomandare o facem și pentru alți români care sunt în Colombă, că ar fi bine să ia contact cu consulatul nostru și sfatul meu ar fi să se întoarcă în țară cât mai rapid pentru că nu știm cum vor evolua aceste atentate,” a explicat ministrul de Externe, potrivit Digi24.ro.

Cine sunt copiii români care se aflau în Sri Lanka la momentul atentatelor

Cei opt copii români care se aflau în Sri Lanka atunci când au avut loc atentatele sunt elevii Colegiului „Costache Negruzzi” din Iași. Ei au plecat în Colombo într-un schimb de experiență. Patru dintre ei sunt în clasa a X-a, iar patru sunt în clasa a XI-a. Copiii sunt însoțiți de un profesor, tot român. Directorul colegiului, Elvira Rotundu, a declarat că atât ea, cât și părinții au reușit să ia legătura cu tinerii și că aceștia au confirmat că se află în afara oricărui pericol. 

 

Citește și

Bilanțul atentatelor din Sri Lanka a crescut la 290 de morți!

Ultima fotografie făcută de o familie cu puțin timp înainte de atacurile din Sri Lanka

 

Loading...

Citește și