Când recomandă Organizaţia Mondială a Sănătăţii purtarea măștilor de protecție: „Medii închise sau foarte frecventate”

masca-corona.jpg

Când este recomandată purtarea măștilor de protecție
Foto: Getty Images

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a publicat vineri, 5 iunie, noi directive cu privire la purtarea măştilor de protecție. Instituția recomandă purtarea acestora în caz de transmitere generalizată a noului coronavirus şi unde este greu de menţinut distanţa fizică, scrie AFP.

„Ţinând cont de evoluţia datelor, OMS sfătuieşte guvernele să încurajeze populaţiile să poarte măşti când transmisia bolii este generalizată şi distanţa fizică dificilă, de exemplu în transportul public, în magazine sau în alte medii închise sau foarte frecventate", a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cursul unei conferinţe de presă online. 

Măștile de protecție nu protejează în sine contra virusului

„În al doilea rând, în zonele cu transmitere comunitară, recomandăm ca persoanele cu vârste de 60 de ani sau mai mult sau cele care suferă de afecţiuni medicale preexistente să poarte masca medicală în situaţiile în care distanţa fizică nu este posibilă", a spus el. Persoanele de peste 60 de ani care au probleme de sănătate trebuie să poarte măști cu grad ridicat de protecție când ies din casă, acestea fiind mult mai indicate pentru protecție decât cele normale.

De altfel, în zonele unde transmiterea este generalizată, OMS recomandă ca toate persoanele care lucrează în sectoare clinice ale unităţilor de sănătate să poarte mască chirurgicală, întrucât până acum era recomandată doar celor care se ocupau direct de pacienţi afectaţi de Covid-19, potrivit news.ro.

„Asta înseamnă, de exemplu, că atunci când un medic face de gardă într-o unitate de cardiologie sau de îngrijiri paliative, unde nu sunt pacienţi de Covid-19 confirmaţi, el trebuie să poarte totuşi o mască", a explicat directorul general al OMS.        Aceste noi directive au fost elaborate după examinarea datelor disponibile şi consultărilor cu numeroşi experţi şi grupuri ale societăţii civile. Ghebreyesus a subliniat că măştile în sine nu protejează contra virusului care se află la originea pandemiei de Covid-19. 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1