Canada, prima ţară care a autorizat vaccinul Pfizer pentru copiii cu vârste între 12 şi 15 ani

adolescenti-masca.jpg

adolescenti cu masca
În Canada, adolescenții vor fi vaccinați cu Pfizer începând de luni, 10 mai
foto: Shutterstock

Canada este prima țară din lume care a autorizat utilizarea vaccinului anti-Covid produs de Pfizer în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, informează BBC, citată de News.ro.

Ministerul Sănătăţii din Canada a luat acestă decizie pe baza datelor din faza a treia a studiilor clinice realizate pe copiii care se încadrează în această grupă de vârstă.

„Departamentul a constatat că acest vaccin este sigur şi eficient când este folosit la persoane din această grupă de vârstă mai tânără”, a spus un consilier din minister.

Compania farmaceutică a informat că serul său funcţionează bine în această grupă de vârstă.

Canada autorizase deja utilizarea vaccinului Pfizer în cazul persoanelor cu vârste de peste 16 ani.

Vaccinul va fi administrat începând de luni, 10 mai

În provincia Alberta, care are cea mai mare rată de infecţii din ţară, va fi oferit acest vaccin copiilor cu vârste de peste 12 ani începând de luni.

Canada, ţară cu 37 de milioane de locuitori, a înregistrat peste 1,2 milioane de contaminări cu SARS-CoV-2, dingtre care aproximativ 20% la persoane cu vârste sub 19 ani.

Campania de vaccinare a fost relativ lentă aici, din cauza întârzierii livrărilor de seruri. Aproximativ 34% din populaţie a primit cel puţin o doză de vaccin, în timp ce în ţara vecină, SUA, procentul este de 44%, potrivit Our World in Data.

Citește și:

România: 167 de copii internați cu Covid-19, dintre care 16 la Terapie Intensivă

Noua tulpină de coronavirus infectează inclusiv copiii. Ce spun experții englezi

Loading...