Câini antrenaţi să miroasă virusul într-o secundă. Uite cum lucrează cei 6 dulăi speciali!

Ultima actualizare:
Asher, căţelul care a făcut carieră în azilurile pentru bătrâni detectând boli
Asher, căţelul care a făcut carieră în azilurile pentru bătrâni detectând boli

Când latră Storm este de rău! Şi asta pentru că Golden Retrieverul de doar patru ani, Storm, este învăţat să latre de trei ori atunci când miroase noul coronavirus. El este cel mai bun detector de COVID-19 din trupa canină din sistemul de sănătate britanic.

Marea Britanie este cea mai afectată ţară europeană de noul coronavirus: peste 34.000 de persoane au pierit şi 237.000 au fost contaminate. În urmă cu doar cinci săptămâni, cu doar câteva zile înainte să fie internat de urgenţă din cauza COVID-19, Boris Johnson a anunţat că pregăteşte o echipă de ”diagnostic rapid”. Această echipă a încheiat tratamentul şi este alcătuită din şase dulăi cu nasul fin: Storm, Bumper, Florin, Digby, Asher şi Freya.

Căţeluşa Freya abia aşteaptă să miroasă 250  de teste pe oră
Căţeluşa Freya abia aşteaptă să miroasă 250 de teste pe oră

După ce şi-au dovedit măiestria în diagnosticarea pacienţilor bolnavi de cancer, malarie şi Parkinson, căţeii s-au antrenat în descoperirea noului coronavirus. Ei sunt capabili acum să dea verdictul cu o precizie de 99% după ce miros o batistă sau un şerveţel în care a tuşit sau strănutat o persoană. Cei şase câini execută cu succes 250 de teste rapide într-o singură oră. Ministrul Inovaţiilor, Lordul Bethell, a explicat: ”câinii bio-detectori sunt ideali pentru o astfel de misiune, datorită acurateţii incredibile a mirosului lor”.


    Asher, căţelul care a făcut carieră în azilurile pentru bătrâni detectând boli
Asher, căţelul care a făcut carieră în azilurile pentru bătrâni detectând boli

În urmă cu cinci săptămâni au fost alocate 500.000 de lire sterline programului de antrenare şi pregătire a câinilor pentru detectarea COVID-19. Brigada canină a fost antrenată la Şcoala de Medicină Tropicală şi Igienă din Londra de specialişti din cadrul programului Medical Detection Dogs din cadrul Universităţii Durham. Dintre ”elevii blănoşi”, Storm, Bumper şi Freya au fost de departe cei mai talentaţi.

Storm, un Golden Retriever, de 4 ani, este maestru  în mirosirea  noului  coronavirus
Storm, un Golden Retriever, de 4 ani, este maestru în mirosirea noului coronavirus

”Este nevoie de 5-6 săptămâni pentru a pregăti un câine în detectarea unei boli. Ca şi în cazul malariei, cancerului sau Parkinsonului, mirosul celor bolnavi este schimbat din cauza virusului. La fel funcţionează lucrurile şi în cazul COVID-19, a declarat pentru The Sun profesorul James Logan. Până acum rezultatele efectuate în laborator cu dulăii sunt încurajatoare şi, în următoarele zile, brigada canină aşteaptă să intre cu adevărat în activitatea ei de luptă contra COVID-19.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net