Câini antrenaţi să miroasă virusul într-o secundă. Uite cum lucrează cei 6 dulăi speciali!

front_detaliu1_bumper.jpg

Bumper, 5 ani, simte malaria, cancerul şi Parkinson de la o poştă, dar acum adulmecă după COVID-19

Când latră Storm este de rău! Şi asta pentru că Golden Retrieverul de doar patru ani, Storm, este învăţat să latre de trei ori atunci când miroase noul coronavirus. El este cel mai bun detector de COVID-19 din trupa canină din sistemul de sănătate britanic.

Marea Britanie este cea mai afectată ţară europeană de noul coronavirus: peste 34.000 de persoane au pierit şi 237.000 au fost contaminate. În urmă cu doar cinci săptămâni, cu doar câteva zile înainte să fie internat de urgenţă din cauza COVID-19, Boris Johnson a anunţat că pregăteşte o echipă de ”diagnostic rapid”. Această echipă a încheiat tratamentul şi este alcătuită din şase dulăi cu nasul fin: Storm, Bumper, Florin, Digby, Asher şi Freya.

front_mare_storm.jpg

Storm, un Golden Retriever, de 4 ani, este maestru în mirosirea noului coronavirus

După ce şi-au dovedit măiestria în diagnosticarea pacienţilor bolnavi de cancer, malarie şi Parkinson, căţeii s-au antrenat în descoperirea noului coronavirus. Ei sunt capabili acum să dea verdictul cu o precizie de 99% după ce miros o batistă sau un şerveţel în care a tuşit sau strănutat o persoană. Cei şase câini execută cu succes 250 de teste rapide într-o singură oră. Ministrul Inovaţiilor, Lordul Bethell, a explicat: ”câinii bio-detectori sunt ideali pentru o astfel de misiune, datorită acurateţii incredibile a mirosului lor”.

front_detaliu3_asher.jpg

Asher, căţelul care a făcut carieră în azilurile pentru bătrâni detectând boli

În urmă cu cinci săptămâni au fost alocate 500.000 de lire sterline programului de antrenare şi pregătire a câinilor pentru detectarea COVID-19. Brigada canină a fost antrenată la Şcoala de Medicină Tropicală şi Igienă din Londra de specialişti din cadrul programului Medical Detection Dogs din cadrul Universităţii Durham. Dintre ”elevii blănoşi”, Storm, Bumper şi Freya au fost de departe cei mai talentaţi.

front_detaliu2_freyac8ff21.jpg

Căţeluşa Freya abia aşteaptă să miroasă 250 de teste pe oră

”Este nevoie de 5-6 săptămâni pentru a pregăti un câine în detectarea unei boli. Ca şi în cazul malariei, cancerului sau Parkinsonului, mirosul celor bolnavi este schimbat din cauza virusului. La fel funcţionează lucrurile şi în cazul COVID-19, a declarat pentru The Sun profesorul James Logan. Până acum rezultatele efectuate în laborator cu dulăii sunt încurajatoare şi, în următoarele zile, brigada canină aşteaptă să intre cu adevărat în activitatea ei de luptă contra COVID-19.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1