Cadavrele a 13 turci răpiţi de o grupare teroristă, găsite într-o peşteră din Irak!

Ultima actualizare:

    Identitatea celor 13 cetăţeni turci nu este clară Foto: Pixabay
Identitatea celor 13 cetăţeni turci nu este clară Foto: Pixabay

Descoperire macabră! Mai mulţi soldaţi turci care au întreprins o operaţiune împotriva militanţilor PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan) în nordul Irakului au găsit trupurile a 13 turci răpiţi şi executaţi într-o peşteră, a anunţat Ministerul Apărării, citat de Reuters.

Identitatea celor 13 turci nu este deocamdată clară. Ministrul Hulusi Akar a spus că răpirea lor nu a fost anunţată anterior din motive de securitate. Turcia a demarat pe 10 februarie o operaţiune militară împotriva PKK în regiunea Gara din nordul Irakului pentru a securiza graniţele acesteia şi pentru a găsi cetăţeni care au fost răpiţi, a transmis Akar, duminică, într-un comunicat.

Victimele au fost împușcate în cap

„În cercetările făcute într-o peşteră, trupurile a 13 dintre cetăţenii noştri sechestraţi au fost găsite. Într-o primă analiză, a fost determinat că 12 dintre cetăţenii noştri nevinovaţi şi neînarmaţi au fost împuşcaţi în cap şi martirizaţi şi unul a fost împuşcat în umăr şi martirizatPotrivit informaţiilor iniţiale oferite de doi terorişti capturaţi, cetăţenii noştri au fost martirizaţi, la începutul operaţiunii, de către teroristul responsabil de peşteră”, a precizat Akar, potrivit news.ro. PKK nu a replicat cu privire la această situație.

Ministrul turc a spus că 48 de militanţi au fost ucişi în operaţiune şi că regiunea în care aceştia operau a fost luată sub control, iar depozitele de muniţie şi adăposturile lor au fost distruse. În aceeaşi operaţiune, trei soldaţi turci au fost ucişi şi trei răniţi. Turcia a mai întreprins astfel de acţiuni în nordul Irakului în trecut.

PKK, decretat de Turcia, SUA şi Uniunea Europeană drept grup terorist, a început insurgenţa armată în sud-estul Turciei în 1984 şi în conflictele de atunci până în prezent au fost ucişi peste 40.000 de oameni. În ultimii ani, lupta Turciei împotriva PKK s-a concentrat în nordul Irakului, unde grupul are o bază în zona munţilor Qandil, de-a lungul graniţei cu Iranul.

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net