O simplă lovitură l-a îmbogăţit cu 21,5 milioane $

Ultima actualizare:

    Compania Holland a fost acuzată  din cauza uşilor glisante şi de alte  30 de persoane care au plătit  5.000 de dolari să călătorească cu ei
Compania Holland a fost acuzată din cauza uşilor glisante şi de alte 30 de persoane care au plătit 5.000 de dolari să călătorească cu ei

La o aşa despăgubire, te întrebi: unde găsim şi noi o uşă să dăm cu capul? Pentru James R. Hausman, de 61 de ani, din Illinois, viaţa s-a schimbat radical după ce a dat cu faţa într-o uşă glisantă. O instanţă i-a dat câştig de cauză şi a obligat compania Holland America Line să achite despăgubiri-record.

Hausman a strâns un an de zile aproximativ 5.000 de dolari pentru a pleca în croaziera vieţii lui, în 2011. În cele 280 de zile petrecute la bordul ambarcaţiunii cu peste 1.000 de pasageri americanul vizita Rusia, China, Australia şi diferite zone din sud-estul Asiei. Însă tot l-au ajuns blestemele soţiei şi ale fiicei sale pe care le lăsase singure, în Seattle, în septembrie 2011, când s-a îmbarcat singur. În noiembrie, când vasul se apropia de Honolulu, Hausman a fost lovit în faţă de o uşă glisantă în timp ce mergea la piscină. Din cauza loviturii s-a ales cu o vânătaie şi un dinte ciobit. Asta nu l-a împiedicat să îşi continue călătoria. În ianuarie 2012 a început să aibă dureri de cap, pierderi de echilibru, senzaţii de ameţeală şi pierderi de memorie. Doctorul de la bordul vasului i-a prescris o medicaţie.

Când a ajuns în SUA, a dat în judecată compania de croaziere. La analizele ulterioare s-a observat că din cauza loviturii Hausman a suferit o lovitură la creier, ceea ce a dus la apariţia acestor simptome. “Este dependent de medicamente. Până să plece în croazieră era sănătos tun. Călătoria l-a nenorocit şi asta din cauza companiei”, a declarat avocatul Rick Friedman. Scandalul a căpătat proporţii şi investigatorii au descoperit că alte 30 de persoane au păţit acelaşi lucru din cauza uşilor glisante care erau programate să se închidă imediat ce pasagerul trecea de ele, pentru a menţine temperatura ambientală din piscina acoperită.

Din cauza loviturii, Hausman s-a ales cu  un dinte ciobit şi pierderi de memorie
Din cauza loviturii, Hausman s-a ales cu un dinte ciobit şi pierderi de memorie

Deşi înainte de proces Hausman a încercat să cadă la înţelegere cu Holland America Line pentru suma de 10 milioane $, compania a refuzat. Astfel se face că, în urmă cu trei zile, o instanţă din Seattle a dat câştig de cauză vătămatului şi a obligat Holland Line să achite suma de 16,5 milioane $ ca despăgubiri şi alte 5 milioane de dolari daune pentru neplăcerile pe care Hausman le va avea în viitor.

2,7 milioane $ că s-a ars cu cafeaua

Stella Liebeck, din Albuquerque, New Mexico, a dat în judecată Mc Donald’s pentru că s-a ars îngrozitor cu o cafea cumpărată de la ei în februarie 1992. Femeia, care avea atunci 79 de ani, a vărsat cafeaua în poală şi a suferit arsuri pe coapse, în zona feselor, în contact cu lichidul care avea o temperatură de 95 de grade Celsius. Juriul a deliberat ca Mc Donald’s să achite 2,7 milioane de dolari, pentru că 20% din vină îi aparţinea pensionarei care a scăpat cafeaua când se suia în maşină.

500.000 $ pentru fundul vânăt

“Iepuraşul” Elizabeth Dickson a participat în 2012 la un eveniment sexy organizat cu prilejul lansării unui post de radio în Los Angeles. Momentul de glorie al spectacolului l-a reprezentat lovitura mingei fixate între fesele fotomodelului. Însă DJ-ul Kevin Klein nu era prea bun la golf, aşa că a nimerit direct în părţile cărnoase. Dickson a dat în judecată Playboy Entreprises şi a cerut daune pentru fesa vânătă. Recent, ea a ajuns la o înţelegere. Compania lui Hefner i-a dat 500.000 de dolari.

200.000 €, daune la supermarket

La 17 septembrie 2015, Curtea de Apel București a condamnat compania Metro la o amendă în cuantum de 200.000 de lei. În același timp, judecătorii au decis achitarea a 2.000 € daune materiale și 180.000 € daune morale. Compania  a fost sancţionată după ce un bidon de 5 litri de apă a căzut în capul unei cliente. Femeia de 64 de ani a avut nevoie de 100 de zile de îngrijiri după ce i s-au tasat mai multe vertebre. Accidentul s-a petrecut în 2012, la magazinul din Băneasa.

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net