Bun venit în bisericile transformate în hoteluri!

Ultima actualizare:
Mănăstirea din secolul al XV-lea a devenit un punct de atracție turistică în Olanda
Mănăstirea din secolul al XV-lea a devenit un punct de atracție turistică în Olanda

Restaurarea celor mai vechi biserici din lume consumă sume impresionante an de an. Pentru a reuși menținerea lor în circuitul turistic, o organizație caritabilă din Anglia a pus la punct un plan care să aducă bani în bugetul dedicat restaurării bisericilor cu istorie

„Oamenii nu sunt întotdeauna siguri dacă pot intra în multe dintre biserici, așadar, ceea ce noi am vrut să realizăm este ceva inedit și cool, ceva care să ofere persoanelor posibilitatea de a cunoaște aceste locuri într-o manieră cu totul diferită”, a spus unul dintre oficialii organizației caritabile, citat de CNN. Ideea lor este de a oferi posibilitatea campării în aceste lăcașe de cult, contra unei sume de bani, evident., exact ca într-un hotel.

Pentru o senzație nouă și specială, organizația a deschis în 2015 patru astfel de locuri ce oferă posibilitatea de a petrece moment relaxante ca în orice alt hotel. Încă 10 biserici sunt programate să își deschidă porțile în aceeași manieră, de-a lungul anului 2016, în toată Anglia.

Nu doar în Anglia a devenit cunoscută această practică , ci și în alte țări din Europa, Africa sau America.

Kruisherenhotel Maastricht (Olanda)

Mănăstirea gotică din secolul al XV-lea dovedește pe deplin că stilurile clasic și modern se pot îmbina într-un mod spectaculos. Devenită un hotel cu 60 de camere, biserica oferă mai multe facilități: sală de conferințe, lift, bibliotecă, restaurant, iar în exterior, oaspeții se pot bucura de o grădină spectaculoasă.

Pe traseul spre Machu Pichu există acest fost lăcaș de cult transformat în hotel
Pe traseul spre Machu Pichu există acest fost lăcaș de cult transformat în hotel

Belmond Hotel Monasterio (Peru)

Unul dintre hotelurile favorite ale turiștilor care trec spre Machu Picchu este Belmond Hotel Monasterio. Proprietatea din Cusco este cotată la cinci stele și a fost construită în secolul al XVI-lea de către coloniștii spanioli.

Belfry Inn and Bistro (SUA)

Statul Massachusetts din SUA este locul în care un fost lăcaș de cult își deschide porțile sub forma unui restaurant și a unui bar. Mobila antică restaurată și spațiul larg destinat evenimentelor fac din acest loc unul dintre cele mai căutate mici orașe din zona Cape Cod.

Hotel L'Iglesia (Maroc)

În apropiere de Casablanca se află orașul El Jadida, gazda unui hotel numit sugestiv L'Iglesia (Biserica). Cele nouă apartamente sunt împânzite de obiecte de artă specific culturii marocane, oferind o culoare aparte întregului loc. De asemenea, pe lângă camerele de dormit, mai există un salon, dar și o terasă idilică cu vedere la Oceanul Atlantic.

Martin's Patershof (Belgia)

Între Antwerp și Bruxelles, în Mechelen, un oraș istoric din Belgia, există o fostă catedrală neogotică din secolul al XVIII-lea, transformată într-un hotel ce împletește istoria și trendurile moderne. Pe lângă tavanul și stâlpii de susținere ce sunt dovezi clare ale timpului trecut, hotelul oferă oaspeților acces la bar, restaurant și sală de conferințe, toate modern.

Unul dintre cele mai căutate locuri din zona Cape Cod, Massachusetts
Unul dintre cele mai căutate locuri din zona Cape Cod, Massachusetts

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net