Britanicii, ţepuiţi cu 12 milioane € de o ţigancă româncă

Ultima actualizare:

    Lavinia Olmazu a falsificat 368 de acte de asigurări sociale pentru 172 de familii ţigăneşti.
Lavinia Olmazu a falsificat 368 de acte de asigurări sociale pentru 172 de familii ţigăneşti.

Lavinia Olmazu, de 33 de ani şi mamă a unui copil de 12 ani, împreună cu Alin Enache au încasat ajutoare sociale în valoare de 2,9 milioane de lire sterline (16.400.000 lei) în numele a 172 de familii de romi. Escrocheria coordonată de ea i-a adus încasări de aproximativ 12 milioane de euro în doar câţiva ani şi o condamnare de 2 ani de închisoare, în 2010.

În ciuda faptului că a fost găsită vinovată de înşelăciune şi trimisă la închisoare pentru doi ani, Lavinia Olmazu a continuat să se judece cu statul britanic pentru apărarea drepturilor ei şi ale copilului de 12 ani.

Astfel, deşi autorităţile britanice voiau să o expulzeze imediat după ce îşi ispăşea pedeapsa, o scrisoare trimisă de Lavinia unui secretar de stat a scăpat-o de la deportare. Conform „Daily Mail", ea a demonstrat în faţa instanţei responsabile cu problemele imigranţilor că „deportarea îi încalcă grav drepturile garantate internaţional.

Mai mult decât atât, decizia îl traumatizează grav pe copilul de 12 ani şi încalcă dreptul la o viaţă de familie al acestuia".

simeon stalpnicul png

Conform Laviniei, băiatul nu vorbeşte bine româneşte pentru că şi-a petrecut aproape toată viaţa în Marea Britanie şi acomodarea în România i-ar fi practic imposibilă. Ea şi-a asumat faptele privind înşelăciunea sistemului asigurărilor sociale şi a plătit pentru fapta sa, însă „nu consideră normal că un copil să suporte consecinţele greşelilor părinţilor lui", se arăta în pledoaria trimisă de româncă instanţei.

Reţeta înşelăciunii

Lavinia Olmazu a falsificat 368 de acte de asigurări sociale pentru 172 de familii ţigăneşti. A încasat aproape 3 milioane de lire sterline.

În plus a cerut locuinţe sociale pe care ulterior le închiria. Astfel a reuşit să producă nu mai puţin de 10 milioane de lire sterline (circa 12 milioane de euro).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net