Britanicii infectați cu Covid-19 vor primi 500 de lire pentru a sta acasă izolați

lire-sterline.jpg

Persoană care ține în mână lire sterline
Anglia recurge la măsuri extreme pentru încurajarea testării Covid
Sursa foto: Adevărul

Britanicii infectați cu Covid-19 și care merg de bună voie să se testeze, vor primi 500 de lire pentru a sta acasă izolați. Aceasta este decizia pe care Guvernul englez ar vrea s-o pună în aplicare, ca o măsură în plus în lupta împotriva pandemiei de Covid.

În Marea Britanie s-a observat o scădere a numărului celor care se testează anti Covid. Autoritățile consideră că acest lucru este cauzat, printre altele, și de teama oamenilor că, odată testați pozitiv, vor rămâne fără job, izolați la domiciliu. 

Prin urmare, Guvernul vrea să ofere 500 de lire sterline fiecărei persoane care se testează anti Covid-19, iar testul este pozitiv. Banii i-ar ajuta mai ales pe cei care nu pot lucra de acasă. 

testare-covid.jpg

Medic care ține o eprubetă în mână
În Marea Britanie, oamenii evită să se testeze chiar dacă au simptome de Covid. Ei nu vor să stea în izolare și să-și piardă locul de muncă
Sursa foto: Adevărul

Plățile unice propuse ar costa 453 de milioane de lire sterline pe săptămână însă autoritățile sunt dispuse să cheltuie această sumă dacă în acest fel oamenii vor fi convinși să meargă la testare și să se autoizoleze. 

Această decizie radicală a fost luată după ce s-a constatat în urma unor sondaje că doar 17% dintre persoanele cu simptome de Covid-19 se prezintă la teste, transmite The Sun

În prezent, doar anumite categorii defavorizate și cu venituri mici primesc acești bani, însă autoritățile vor să extindă ajutorul pentru toți cetățenii, indiferent de vârstă, statut, câștigurile salariale sau de locul unde își desfășoară activitatea (de acasă sau nu).

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1