Brexit: Bruxelles, luminat în culorile Marii Britanii pentru a marca ultima sa zi în UE!

brexit-bruxelles-luminat-in-culorile-steagului-britanic.jpg

Bruxelles, luminat în culorile drapelului britanic pentru a marca Brexit-ul
Brexit: Piața Mare din Bruxelles a fost luminată în culorile drapelului britanic
Foto: AFP

Capitala Belgiei a fost luminată în culorile steagului Marii Britanii, ca mesaj de adio pentru Marea Britanie. Brexit este programat vineri noapte (31 ianuarie), la 1:00 dimineața, ora României. În Bruxelles, a avut loc o marte petrecere în stil pur englezesc. A fost modul în care belgienii și-au luat rămas-bun de la britanici, după 47 de ani de „prietenie”.

În ultima zi a Marii Britanii în Uniunea Europeană, cea mai frumoasă piață din Bruxelles a fost luminată în culorile Regatului Unit. După trei ani, Brexit se finalizează cu un mesaj de prietenie din partea belgienilor, afișat chiar în capitala Uniunii Europene (UE). Artiștii stradali au cântat întreaga zi melodii ale trupelor britanice, iar autoritățile belgiene au închiriat special pentru această zi taxiuri negre, așa cum sunt în Marea Britanie, relatează The Independent. În Piața Mare a fost amplasată și o replică a unei cutii telefonice specifice Londrei, care a devenit rapid o atracție turistică. Pe străzile din apropiere au fost prezente personaje celebre precum Sherlock Holmes și Watson. Celebra sculptură Manneken Pis a fost și ea „îmbrăcată” în culorile drapelului britanic.

brexit-bruxelles.jpg

Bruxelles, luminat în culorile drapelului britanic pentru a marca Brexit-ul
Brexit: Belgienii au sărbătorit în ultima zi a Marii Britanii în UE
Foto: AFP

Marea Britanie are la dispoziție un an de „acomodare” după Brexit

Primarul capitalei Belgiei, Philippe Close, l-a primit pe ambasadorul Marii Britanii la Bruxelles, Martin Shearman.

„Trăiască prietenia care unește Marea Britanie și orașul Bruxelles”, a declarat primarul. Vineri (31 ianurie) este ultima zi în care Marea Britanie mai are calitatea de membru al UE, după trei ani și jumătate de când cetățenii britanici au decis prin vot că vor să iasă din Blocul comnitar. Regatul Unit a fost membră a comunității europene din ianuarie 1973. Va urma o perioadă de tranziție, până pe 31 decembrie, în care britanicii vor continua să aplice reglementările europene. 

 

Citește și

Brexit. Declarațiile ambasadorului României la Londra: ”Românii să ceară rezidență până la 31 decembrie”

Brexit. Marea Britanie, ultima zi în Uniunea Europeană

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1