Boris Johnson: Varianta britanică a noului coronavirus este mai letală

boris-johnson.jpg

Boris Johnson
foto: Getty

Varianta britanică a noului coronavirus, mai contagioasă, pare a fi legată de o mortalitate mai mare, a declarat, vineri, premierul Boris Johnson, citat de AFP.

”Acum pare că există dovezi că noua variantă, care a fost identificată pentru prima dată la Londra, şi în sud-estul Angliei, poate fi legată la un grad mai mare de mortalitate", a declarat Boris Johnson în cadrul unei conferinţe de presă în Downing Street.  "Impactul acestei noi variante afectează sistemul naţional medical care e sub presiune". 

Dovezile vin de la matematicieni care au analizat decesele la persoane care au contractat noua şi vechea variantă. 

Sir Patrick Vallance, principalul consilier al Guvernului, a afirmat că încă nu este cert că noua tulpină este mai letală, scrie BBC. 

Pentru cei de peste 60 de ani, riscul mediu este că la 1.000 de persoane infectate, în jur de 10 ar urma să moară din cauza vechii variante, a spus premierul britanic. Cu noua variantă, în jur de 13 sau 14 persoane  ar putea să moară, a mia precizat el.  Johnson a subliniat că există incertitudine în jurul acestor cifre, dar pare să existe o creştere a mortalităţii, precum şi a transmisibilităţii, scrie The Guardian. 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1