Bordelurile din Amsterdam se redeschid. Fără mască de protecție, dar și fără săruturi

Ultima actualizare:

    Bordelurile din Amsterdam și-au reluat activitatea de la 1 iuliefoto: Getty Images
Bordelurile din Amsterdam și-au reluat activitatea de la 1 iuliefoto: Getty Images

Lucrătorii sexuali din faimosul cartier roșu din Amsterdam s-au întors la lucru mai devreme decât era prevăzut la începutul pandemiei. Vor exista însă reguli stricte de igienă, nu se vor împărți săruturi, dar nici nu se va purta mască de protecție.

Miercuri, 1 iulie, bordelurile din Amsterdam s-au redeschis după o pauză lungă, în contextul pandemiei de coronavirus. Autoritățile din Olanda au dispus închiderea bordelurilor la mijlocul lunii martie, cu intenția de la redeschide abia în septembrie. Scăderea numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus a determinat însă o schimbare de planuri.

Felicia Anna (34 de ani), o lucrătoare sexuală originară din România, a declarat pentru The Guardian că este fericită să-și reia activitatea.

”În timpul carantinei, foarte mulți lucrători sexuali au întâmpinat probleme financiare, așa că suntem foarte fericiți că ne putem întoarce la muncă”, a declarat Felicia, care este și președinta sindicatului lucrătoarilor sexuali din cartierul roșu.

Întoarcerea la lucru nu a fost însă fără emoții, având în vedere că cei mai mulți clienți erau turiști, iar Olanda are încă restricții de călătorie pentru multe țări. ”Am vorbit cu mai multe colege și se pare că, deocamdată, lucrurile stau bine”, a mai spus Felicia pentru sursa citată.

Asemenea angajaților din saloanele de înfrumusețare și de masaj, lucrătorilor sexuali li s-a recomandat să verifice starea de sănătate a clienților, acordând o atenție sporită simptomelor de Covid-19.

”Înainte de o întâlnire, trebuie să verific dacă clientul se simte bine și dacă nu prezintă simptome specifice”, a declarat Foxxy, o altă lucrătoare sexuală din cartierul roșu.

Citește și:

Cum a funcționat imunizarea de grup împotriva coronavirusului în Olanda. ”Suntem foarte departe”

Ce e aia distanțare socială? Mii de britanici și olandezi au luat cu asalt plajele

Lucrătorii sexuali vor verifica starea de sănătate a clienților

Alte măsuri presupun ”dezinfectarea și spălarea frecventă a mâinilor, curățarea așternuturilor după fiecare întâlnire”. ”Acestea sunt măsuri elementare, dar, slavă Cerului, nu trebuie să purtăm măști de protecție în timpul întâlnirilor”, a adăugat Foxxy. Ea adăugat că ”cele mai multe dintre noi vom evita contactul față în față și săruturile”.

Premierul olandez Hugo de Jonge a precizat miercuri, 1 iulie, că ”începe o nouă fază în abordarea epidemiei de coronavirus”, dar că cetățenii trebuie să rămână vigilenți.

Olanda a legalizat prostituția în 2000, iar lucrătorii sexuali trebuie să se înregistreze la camera locală de comerț și să plătească impozit pentru veniturile realizate. În prezent, aproximativ 7.000 de lucrători sexuali activează în Amsterdam, potrivit statisticilor oficiale.

Activitatea din cartierul roșu va fi însă puternic afectată după carantină, pentru că foarte mulți lucrători sexuali originari din Europa de Est și din Africa de Sud s-au întors acasă și nu au încă permisiunea de a intra în Olanda.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net