BioNTech dă asigurări că poate furniza un nou vaccin împotriva Covid-19 ”în 6 săptămâni”, în cazul unei mutaţii a virusului

Ultima actualizare:

    foto: EPA-EFE
foto: EPA-EFE

Noua tulpină de coronavirus a pus Europa în alertă, zilele acestea, după ce în Marea Britanie a fost depistată o variantă mult mai contagioasă a coronavirusului. Specialiștii dau însă asigurări că poate fi ținută sub control.

Compania germană în domeniul biotehnologiei BioNTech, care a dezvoltat împreună cu laboratorul american Pfizer primul vaccin împotriva covid-19 autorizat în lume, este capabilă ”din punct de vedere tehnic” să furnizeze un nou vaccin - ”în şase săptămâni” -, în cazul unei mutaţii a virusului ca cea descoperită în Regatul Unit, anunţă marţi unul dintre conducătorii săi, Ugur Sahin, relatează AFP, citat de News.ro.

”În principiu, frumuseţea tehnologiei ARN-ului mesager este că noi putem începe să concepem în mod direct un vaccin care imită complet noua mutaţie”, a anunţat el într-o conferină de presă la Mainz, în vestul Germaniei. Ugur Sahin face acest anunţla o zi după ce autorităţile europene au dat undă verde distribuiriivaccinuluialianţeiPfizer-BioNTech în Uniunea Euroeană (UE).

Citește și:

Familia care a inventat vaccinul pentru COVID-19! Povestea fabuloasă a directorul Pfizer, însurat cu șefa de la BioNTech

5 întrebări şi răspunsuri despre noua tulpină de COVID

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net