Bilanţul deceselor provocate de coronavirus a trecut de 1000. Avertismentul emis de OMS

Ultima actualizare:
Pangolinul ar fi răspunzător pentru transmiterea coronavirusului
Pangolinul ar fi răspunzător pentru transmiterea coronavirusului

Peste 100 de persoane au murit luni, 10 februarie, din cauza îmbolnăvirii cu coronavirus, iar numărul total al deceselor a depăşit 1000, conform ultimului raport prezentat de către CNN. În china peste 42.600 de oameni s-au îmbolnăvit, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii a emis un avertisment prin care a subliniat faptul că răspândirea cazurilor de infecţii cu coronavirus între persoane care nu au fost în China ar putea fi ”scânteia care devine un incendiu mai mare”.

Oficialii OMS sunt îngrijoraţi de noile cazuri îmbolnăvire cu coronavirus apărute în Marea Britanie şi în Franţa, unde transmiterea virusului nu are legătură cu un istoric de călătiorie în China.

”Detectarea acestui număr mic de cazuri ar putea fi scânteia care devine un incendiu mai mare, dar pentru moment este doar o scânteie”, a declarat directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus, în condiţiile în care cinci britanici au contractat virusul într-o staţiune alpină din Franţa, iar luni Marea Britanie a confirmat noi cazuri având legătură cu un britanic care a participat la o conferinţă în Singapore.

Coronavirusul a ucis, până în prezent, peste 1000 de persoane
Coronavirusul a ucis, până în prezent, peste 1000 de persoane

Un număr de 108 de persoane au murit luni, în China din cauza coronavirusului, bilanţul deceselor ajungând la 1.016, conform datelor existente marţi dimineaţă. Alte două decese s-au înregistrat în afara Chinei, în Hong Kong şi în Filipine. Alte 2.478 de cazuri au fost identificate luni în China, numărul îmbolnăvirilor fiind de 42.638, marţi dimineaţă, iar la nivel global, numărul acestora ajungând la 43.090 de persoane. Aproape 4.000 de pacienţi din China au fost vindecaţi şi externaţi din spital.

Nava de croazieră Diamond Princess, cu 3.700 de pasageri şi membri ai echipajului la bord, este în continuare în carantină în portul japonez Yokohama,, fiind depistate alte 65 de cazuri, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 135.

Pangolinul, animalul răspunzător pentru răspândirea coronavirusului? 

Cercetătorii par să fi găsit veriga lipsă din lanțul de transmitere a coronaviruslui care a ucis sute de oameni în China şi SUA şi a îmbolnăvit alte zeci de mii de persoane. Pangolinul ar fi cel care a dus virusul de la animale la oameni.


    Pangolinul ar fi răspunzător pentru transmiterea coronavirusului Foto: Shutterstock
Pangolinul ar fi răspunzător pentru transmiterea coronavirusului Foto: Shutterstock

Un grup de cercetători de la Universitatea Agricolă din China de Sud a descoperit că eșantioanele de la pacienții cu coronavirus erau 99% identice cu probele de virus prelevate de la pangolinii sălbatici, potrivit agenției de știri oficiale din China Xinhua.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net