Bilanțul cutremurului din Albania a ajuns la 49 de morți și peste 600 de răniți!

Ultima actualizare:

    Oamenii au ieșit în stradă panicați, după teribilul cutremur din AlbaniaFoto: AFP
Oamenii au ieșit în stradă panicați, după teribilul cutremur din AlbaniaFoto: AFP

Zi neagră în Albania, marți (26 noiembrie), atunci când un cutremur de 6,3 grade pe scara Richter a distrus tot ce a prins în cale. Mai multe clădiri s-au prăbușit, iar oamenii au ieșit panicați în stradă. Seismul a avut loc la 4 dimineața și a prins pe toată lumea dormind. Bilanțul victimelor a crescut dramatic în ultimele ore.

UPDATE: Bilanțul a crescut din nou la 49 de morți, potrivit apnews.com.

23 de oameni și-au pierdut viața, iar alți peste 600 au fost răniși în urma celui mai puternic cutremur care s-a produs în Albania în ultimele decenii. Echipele de intervenţie continuă căutarea persoanelor dispărute. România a trimis o echipă de salvare în Albania. Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că 52 de români au ajuns, cu două avioane MapN, în cursul zilei de marți, pentru a ajuta la căutarea celor prinși sub dărâmături, potrivit Digi 24.

Nu există niciun cetățean român printre victimele cutremurului

MAE a transmis, marți, că nu există niciun cetățean român printre victimele cutremurului.

”Ambasada României la Tirana a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate în urma cutremurului produs la data de 26 noiembrie 2019, în apropierea orașului Durres, Republica Albania. Pănâ la acest moment, autoritățile locale nu au notificat misiunea diplomatică cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul ambasadei nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident”, se arată într-un comunicat al MAE.

Echipa de căutare-salvare a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) trimisă în Albania în urma cutremurului care a zguduit această ţară a ajuns acolo şi se va deplasa către o localitate desemnată de autorităţile albaneze, care se află la 40 de kilometri de Tirana.

Echipa de căutare-salvare din cadrul IGSU a ajuns în Albania şi urmeaza să se deplaseze către localitatea desemnata de autorităţile albaneze, care se afla la 40 de km de capitală", anunţă, marţi seară, Raed Arafat, într-o postare pe Facebook.

El subliniază că este prima participare a echipei Ro-USAR într-o misiune reală la solicitarea emisă de guvernul Albaniei prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

"Gestul României de a trimite într-un timp scurt o echipă de căutare-salvare este unul de normalitate şi de solidaritate într-o situaţie tragică care a lovit poporul albanez. Condoleanţe familiilor vicitmelor şi mult succes echipei noastre în misiunea lor de salvare", afirmă Arafat.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net