Bilanțul atentatului de la Ankara a crescut

Ultima actualizare:

    Acesta este cel mai grav atac terorist din istoria modernă a TurcieiFoto: AP
Acesta este cel mai grav atac terorist din istoria modernă a TurcieiFoto: AP

Bilanțul dublului atentat terorist produs sâmbătă (10 octomnbrie), în apropierea gării centrale din capitala turcă, a ajuns la 95 de morți și 246 de răninți. Atacul a avut loc înaintea unui miting pentru pace, iar 48 dintre răniți se află în continuare în stare gravă, la terapie intensivă, potrivit Biroului premierului turc.

Dintre persoanele decedate, doar 52 au fost indentificate până la ora actuală. Premierul Ahmet Davutoglu a anunţat trei zile de doliu naţional pentru victimele atentatului. Identitatea atacatorulor nu este încă cunoscută, dar există indicii că exploziile au fost cauzate de doi kamikaze, potrivit Mediafax. Aceștia ar fi folosit bombe cu TNT și bile metalice. Metoda folosită de cei doi sinucigași este similară cu atentatul de la Suruc, de la 20 iulie.  

Imagini dramatice surprinse după atacul terorist din Turcia

Autorităție au anunțat că au găsit fragmente din cadavrele presupușilor autori ai atacului de sâmbătă și că încearcă să îi identifice. Poliția verifică și imaginile înregistrate de camere de supraveghere. A fost  demarată o anchetă amplă, condusă de cinci procurori. Acesta este atentatul cu cele mai multe victime di istoria modernă a Turciei. Momentat, nu a fost revendicat de nici o grupare. În momentul exploziilor, în zonă se aflau în jur de 14.000 de oameni. Numeroase persoane se adunaseră în fața gării pentru a participa la o manifestație pentru pace, în Piața Sihhiye, din apropiere. Participanții voia încetarea conflictului dintre organizația PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan) și statul turc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net