Berlusconi nu a făcut oficial "bunga-bunga" cu o minoră. Fostul premier italian a fost achitat

Ultima actualizare:

    Silvio Berlusconi a fost achitat în dosarul "bunga-bunga"Foto AP
Silvio Berlusconi a fost achitat în dosarul "bunga-bunga"Foto AP

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost achitat marţi de acuzaţiile că a întreţinut relaţii sexuale contracost cu o minoră şi că a folosit abuziv funcţia pentru a muşamaliza cazul, de către Curtea de Casaţie, într-o decizie definitivă în dosarul "bunga-bunga".

Curtea de Casaţie, cu sediul la Roma, a confirmat decizia pronunţată în apel, în iulie, de către o curte de apel inferioară, care a infirmat condamnarea politicianului şi magnatului media în 2013. Berlusconi fusese condamnat la şapte ani de închisoare cu suspendare şi i s-a interzis, pe viaţă, să mai ocupe funcţii publice. Judecătorii au deliberat timp de peste nouă ore, în urma unei singure audieri, care a durat aproximativ trei ore. Motivarea scrisă a decizie urmează să fie publicată ulterior. Verdictul reprezintă o uşurare pentru Berlusconi, care s-a confruntat cu o serie de scandaluri.

Dosarul "bunga-bunga" o are în centru pe Karima El Mahroug, o dansatoare de club de noapte cunoscută ca "Rubi, hoaţa de inimi", care ar fi participat la nişte celebre petreceri nocturne organizate la una dintre vilele lui Berlusconi, în 2010, când avea vârsta de 17 ani. Prostituţia este legală în Italia, dar nu şi întreţinerea de relaţii sexuale contracost cu un minor.

Judecătorii erau chemaţi să stabilească dacă Berlusconi ştia că El Mahroug era minoră atunci când a abuzat de funcţie şi a sunat la poliţie, obţinând eliberarea tinerei, arestate ca suspectă de comiterea unui furt. Acea conversaţie telefonică, în care Berlusconi le-a spus poliţiştilor că fata de origine marocană ar fi fost nepoata preşedintelui egiptean Hosny Mubarak, un lucru fals pe care fostul premier afirma că l-a crezut adevărat la vremea respectivă, a declanşat întregul scandal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net