Belgienii au realizat un vaccin anti-Covid care poate oferi imunitate pe viață

doza-vaccin-coronavirus.jpg

Vaccin anti Covid-19
În prezent, există trei vaccinuri anti Covid-19: Pfizer-BioNTech, Moderna și cel produs de Oxford Astra Zeneca

Cercetătorii belgieni promit un vaccin anti-Covid care poate oferi imunitate pe viață. Oamenii de știință de la Institutul Rega al renumitei Universităţi Catolice din Leuven susțin că vaccinul produs de ei va fi o alternativă viabilă la celelalte de până acum.

Vaccinul oamenilor de știință din Belgia se află în prezent în faza de testare şi ar urma să fie distribuit în această toamnă.
"Suntem singura echipă din lume care folosim vaccinul împotriva febrei galbene ca vector, ca punct de plecare pentru vaccinul nostru. Alte companii precum Astra Zeneca şi Johnson&Johnson folosesc virusuri comune de gripă pe care-i pun în ARN mesager. Avantajul vaccinului nostru este că protejează şi împotriva febrei galbene, iar pentru America Latină şi Africa poate fi un bonus. În momentul în care China a pus codul genetic al lui SARS-COV-2 online, pe 11 ianuarie 2020, noi am început să dezvoltăm în două săptămâni, să iniţiem vaccinul", susține Johan Neyts, şeful Institului Rega-UCL Louvain, citat de Digi24.

Vaccinul Institutului Rega din Belgia poate fi transportat la - 8 grade Celsius şi păstrat în frigidere obişnuite, spre deosebire de cele de la Pfizer, la - 70 de grade Celsius sau Moderna, la - 20 de garde Celsius.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1