Bebeluş scos viu, după 17 ore sub ruine

24-glob-foto1-4col-140-afp.jpg

Micuţul Ivan a ajuns la spital cu degerături într-o stare critică, dar stabilă
Foto: AFP
Citeste tot despre: 

Tragedie! O explozie devastatoare produsă în urma unei acumulări de gaze dintr-un bloc din oraşul rus Magnitogorsk a curmat viaţa a nu mai puţin de 37 de persoane, în ultima zi din 2018. Salvatorii au petrecut Revelionul săpând printre dărâmături. La primele ore din noul an, s-a produs o minune...

S-a născut încă o dată! Bebeluşul Ivan „Vania” Folkin, de 10 luni, a fost îngropat de viu în pătuţul lui, de deflagraţia care a avut loc în ultima zi din 2018, în oraşul rus Magnitogorsk. A petrecut nu mai puţin de 17 ore îndurând temperaturi de -23 de grade Celsius, sub betoanele contorsionate. Cu doar câteva ore înainte ca salvatorii să sisteze căutările, micuţul Ivan a fost salvat. Chiar dacă starea lui de sănătate a fost catalogată ca fiind extrem de severă, micuţul ajungând la spital cu degerături la membrele inferioare şi superioare, doctorii sunt optimişti cu privire la şansele lui de supravieţuire.

24-glob-foto2-90-170-epa-efe.jpg

Blocul a fost distrus de o explozie devastatoare care s-a produs la ora 6.00, când toţi dormeau
Foto: EPA-EFE

După ce Ivan „Vania” Folkin a fost dus de urgenţă la spital, autorităţile din Magnitogorsk au decis suspendarea căutărilor. Sub munţii de moloz îşi pierduseră viaţa 37 de persoane. Conform primelor declaraţii, autorităţile locale au luat această decizie din două motive: primul, temperaturile extreme puneau în pericol starea de sănătate a salvatorilor şi doi, muntele de moloz risca să facă victime în rândul voluntarilor care acţionau la faţa locului. La operaţiunea de salvare au participat mulţi câini special antrenaţi, care au ajutat la descoperirea şi recuperarea a patru cadavre.

 

Explozia a avut loc la ora 6.00 dimineaţa

Explozia a avut loc luni, la ora 6.00 dimineaţa. Micuţul Ivan a fost recuperat la 17 ore după ce a fost extras, în viaţă, de sub munţii de beton şi fiare contorsionate, ultimul locatar. În tot acest interval, pompierii nu au mai recuperat decât cadavre. Preşedintele Vladimir Putin şi-a întrerupt vizita din Urali şi le-a cerut tuturor ruşilor să se roage pentru cei care au pierit în dezastru şi pentru supravieţuitori. 39 de psihologi au sosit la faţa locului pentru a se ocupa de supravieţuitorii traumatizaţi de catastrofă.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1