Bărbatul care a ucis 6 oameni la moscheea din Quebec e susţinător Trump şi Le Pen

Ultima actualizare:

    Alexandre Bissonnette era considerat "xenofob" de colegi
Alexandre Bissonnette era considerat "xenofob" de colegi

Bărbatul care a atacat o moschee din Quebec duminică şi a ucis şase oameni este suporter al lui Donald Trump şi al lui Marine Le Pen. Deşi iniţial se credea că atacatorul este un musulman, pentru că ar fi strigat "Allah Akbar", cel care a deschis focul este de fapt un student alb de 27 de ani.

Pe numele lui Alexandre Bissonnette, el a fost arestat şi acuzat de crimă şi tentativă de omor. Poliţia a declarat că a acţionat de unul singur, conform independent.co.uk

Pe profilul său online, canadianul de etnie franceză şi-a arătat susţinerea pentru Donald Trump, politiciana de extremă dreapta Marine Le Pen, dar şi mişcarea separatistă din Quebec. "Era xenofob. Nu m-am gândizt la el ca fiind chiar rasist, dar era interesat de mişcarea naţionalistă", a declarat un coleg de la facultatea de drept unde studia tânărul. El a mai povestit că s-a certat des cu Bissonnette din cauza viziunilor diferite privind refugiaţii şi Trump. 

Bissonnette a ucis şase persoane după ce a intrat într-o moschee din Quebec, în timpul rugăciunilor de seară, puţin după ora 20. Peste 50 de oameni se aflau atunci în lăcaşul de cult. Iniţial s-a crezut că e vorba de doi atacatori, dar s-a dovedit că doar Bissonnette a fost vinovat. 

Premierul Justin Trudeau a condamnat ferm atacul. „Condamnăm acest atac terorist. În timp ce autoritățile încă investighează și vom avea mai multe confirmări în orele care urmează, nu pot să nu condamn această violență fără sens. Diversitatea este forța noastră iar toleranța religioasă este o valoare la care noi, canadienii, ținem foarte mult”, a spus Trudeau.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net