Bărbat înarmat cu un pistol și 500 de gloanțe, arestat la Washington în apropierea Capitoliului

Ultima actualizare:

    Autoritățile au luat măsuri excepționale de securitate după incidentele violente  din 6 ianuarie Sursă foto: Gettyimages
Autoritățile au luat măsuri excepționale de securitate după incidentele violente din 6 ianuarie Sursă foto: Gettyimages

Un bărbat înarmat a fost arestat, vineri seara, la Washington, în timp ce încerca să treacă peste unul dintre numeroasele puncte de control de lângă Capitol Hill, unde Joe Biden va depune jurământul în câteva zile, potrivit unui raport întocmit de polițiști.

Wesley Allen Beeler, originar din Virginia, s-a prezentat vineri seară la un punct de control la mică distanţă de Capitoliu, detaliază raportul Poliţiei. El avea o acreditate "invalidă" pentru ceremonia de învestire a lui Joe Biden. Poliţia a găsit o armă încărcată şi mai mult de 500 de cartuşe asupra individului. Beeler a fost arestat pe loc pentru posesie de arme de foc neînregistrate şi deţinere ilegală de muniţie. 

Autorităţile se tem de noi violenţe în preajma ceremoniei de învestire a lui Joe Biden. Membrii Gărzii Naţionale au fost mobilizaţi în mai multe state americane, şi garduri au fost instalate în jurul unor parlamente locale, precum în California sau în Minnesota, informează News.ro.

După ce Capitoliul a fost luat cu asalt de susţinătorii lui Donald Trump, la 6 ianuarie, în Washington au fost adoptate măsuri de protecţie excepţionale. Blocuri de beton şi garduri de sârmă ghimpată înalte de 3 metri au apărut pe străzile din Washington pentru a izola zonele sensibile.

Zona Capitoliului nu a mai cunoscut asemenea măsuri de securitate de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001. Anul acesta însă, National Mall, uriaşa esplanadă de la poalele Capitoliului, va fi închisă publicului. Doar persoanele acreditate în mod corespunzător vor putea intra în zona în care patrulează mii de militari.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net