Barack Obama, primele cuvinte despre înlocuitorul său la Casa Albă

Ultima actualizare:

    Barack Obama, dezamăgit de rezultatul alegerilor prezidențiale, dar deschis spre colaborare cu TrumpFoto: Getty
Barack Obama, dezamăgit de rezultatul alegerilor prezidențiale, dar deschis spre colaborare cu TrumpFoto: Getty

Barack Obama, cel de-al 44-lea președinte al Americii, a fost unul dintre susținătorii lui Hillary Clinton în cursa pentru alegerile prezidențiale. Deși nu mulți îi acordau prima șansă, Donald Trump a dat peste cap mai toate sondajele și a fost declarat câștigător și cel de-al 45-lea lider al SUA.

Obama a ținut o scurtă conferință de presă, în care l-a avut alături și pe vicepreședintele Joe Biden, în care s-a arătat deschis spre a colabora cu Trump și pentru a-i face acestuia mai ușoară instalarea la Casa Albă. Nu și-a disimulat deloc dezamăgirea pentru rezultatul alegerilor, dar ideea pe care s-a bazat a fost unitatea care trebuie să existe în toată țara și între lideri.

Acesta nu a negat că părerile sale și ale lui Trump au fost de multe ori total opuse, dar acest lucru nu va sta în calea unei relații dominate de profesionalism de acum înainte.

"Orice ar fi, soarele e sus pe cer. Știu că ați avut o noapte lungă și grea, așa am avut și eu. L-am sunat pe președintele ales și l-am invitat la Casa Albă pentru a discuta despre trecerea care ne așteaptă. Nu e niciun secret că Donald Trump și cu mine am avut niște diferende în trecut. Așa s-a întâmplat și între mine și fostul președinte Bush, dar echipa lui a fost cu adevărat profesionistă și a făcut trecerea de la el la mine mult mai ușoară. Vrem să ne asigurăm că aceasta va fi o tranziție desfășurată în bune condiții, iar în următoarele luni ne vom ocupa de asta", și-a început Obama cuvântarea.


    Barack Obama și vicepreședintele Joe BidenFoto: Getty
Barack Obama și vicepreședintele Joe BidenFoto: Getty

Când a venit vorba despre Hillary Clinton, cea pe care a susținut-o în cursa pentru fotoliul de la Casa Albă, actualul președinte american a avut numai cuvinte de laudă: "Am vorbit aseară și cu Hillary Clinton. Nu aș putea fi mai mândru de ea. A fost o Primă Doamnă extraordinară, un senator de excepție și un secretar de stat cum nu se putea mai bun. Sunt mândru de ea. Candidatura ei a trimis un mesaj istoric către fetele din toată țara: că pot face orice își pun în cap. Consider că ea și Bill Clinton vor face în continuare multe lucruri bune pentru America și pentru întreaga lume. Trebuie să ne amintim că suntem toți în aceeași echipă. Întâi de toate suntem americani, suntem patrioți, nu Republicani sau Democrați. Țara are nevoie de un simț de unitate, de incluziune, respect pentru instituții și unii față de alții. Sper ca Trump să mențină acest respect în tranziție și că așa se va desfășura și președinția sa. Eu voi face tot ce îmi stă în putință pentru ca președintele ales să fie sprijinit", a mai adăugat Barack Obama.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
plaja cipru jpg
image
image
image
image
image
image
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net